Funkcionalan namještaj za ljetni ugođaj

Stolica koja kada to zatreba, može poslužiti kao stolić, stalak za biljke koji razdvaja prostor za odlaganje od zone za opuštanje, sofa kojoj sami određujete oblik… Sigurno pogađate, riječ je o funkcionalnom namještaju koji rješava izazove ograničenog prostora i nenajavljenih gostiju, te ujedno potiče vašu kreativnost i smisao za dizajn.

Kada se takvom namještaju dodaju i ljetni motivi, vaš dom lako se pretvara u mjesto za zabavu na otvorenom. Slijedi nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti od pomoći…

Za zabavu na otvorenom važno je da odabrani namještaj bude izrađen od materijala koji su otporni na blijeđenje i hrđu. Ako je riječ o plastici, prikladno je da ima i UV zaštitu koja ju štiti od pucanja. Udobne lounge stolice od izdržljivih materijala koje se mogu slagati jedna na drugu, jamče funkcionalnost i dobar stil. Druženju na svježem zraku privući će i vaše najmlađe ukućane, ako ih obradujete prikladnim namještajem za opuštanje u veselim ljetnim bojama.

Za situacije kada naiđu nenajavljeni gosti, odlično je rješenje multifunkcionalan namještaj. Stolci koji mogu poslužiti i kao pomoćni stolići, klupe koje osim za sjedenje služe i za odlaganje te uzgoj bilja, sklopivi namještaj ili onaj koji se slaže jedan na drugi… mnogo je načina kako prostor za odlaganje u trenu pretvoriti u prostor za zabavljanje.

Tekstili nisu samo za upotrebu u unutarnjim prostorijama. Ukrasni tepisi, jastučići i tople dekice zadržat će vas na otvorenom i nakon zalaska sunca. Poželite li promijeniti ambijent s vremena na vrijeme, to možete učiniti i odabirom obostranih tepiha koji se mogu koristiti i na otvorenom. Žive ljetne boje i prugice zasigurno će uveseliti svaki dom i udahnuti u njega ljetni ugođaj. Pametno birajte materijale tekstila koje ćete koristiti na otvorenom, važno je da su otporni i da se lako održavaju. Kada oblaci i kiša pokvare planove za uživanje na otvorenom, tekstile pospremite u nepromočive zaštitne vreće.

Pravom ljetnom ugođaju doprinijeti će i nekoliko lijepih biljaka. Stalak za lončanice koji, osim kao ukras, može poslužiti i kao pregrada, odvojit će zone u prostoru kojeg uređujete. Rezervirajte dio svojeg balkona, terase ili vrta samo za sebe i posvetiti se omiljenim aktivnostima poput opuštanja uz dobru knjigu ili taktove najdraže glazbe.

Modularne sofe izrađene od materijala prikladnog za korištenje na otvorenom, odličan su izbor za veće prostora, ali s obzirom na prilagodljivost, njima možete opremiti i manje balkone. Kombiniranjem različitih jedinica za sjedenje kreirat ćete sofu koja će savršeno odgovarati veličini i obliku vaše terase ili vrta.

Za sparne ljetne noći, kada poželite jutro dočekati na otvorenom, spas pronađite u visećoj ležaljci i zaštitnoj mreži. Uz lagani prekrivač i mrežu koja štiti od komaraca te umirujuće ljuljuškanje viseće ležaljke, vaša će se terasa prometnuti u idilično utočište za zvjezdane ljetne večeri.

Izvor: www.budi.in

Vaš komentar na članak: