Iskoristite ljeto i operite svoje pernate jastuke. Kad ste to zadnji put učinili?

Jastuke od perja treba redovito prozračivati i svakih nekoliko mjeseci oprati. Možete to učiniti u stroju za rublje ili ručno

Jastuci punjeni perjem su ugodni, izdržljivi, ali zahtijevaju redovito održavanje. Svakodnevno bi ih trebalo malo protresti, a kad god je prilika dobro ih je ostaviti nekoliko sati na zraku.

Oprez, ne činite to za vlažnog vremena i ne na izravnom suncu. Perivi su u perilici, treba tek pripaziti da su šavovi dobro sašiveni, kako perje ne bi izašlo van.

Peru se na programima za osjetljive tkanine. U perilicu nikad ne stavljajte više od dva jastuka, jer mokro perje je jako teško. Koristite minimalno deterdženta za pranje.

Perete li jastuke ručno, dovoljno ga je potopiti u hladnoj vodi u kadi, dodati malo deterdženta i ostaviti nekoliko minuta. Nakon toga jastuk treba dobro isprati. Sušite ga položenog na rešetki za sušenje rublja, povremeno okrećući. Prije navlačenja jastučnice, provjerite je li jastuk savršeno suh kako bi se spriječilo nastajanje neugodnih mirisa i plijesni.

Izvor: domivrt.vecernji.hr/

Vaš komentar na članak: