17/08/2015 | Featured,Kuhinja | Komentari

10 super ideja za moderne crno-bijele kuhinje

Spremate se nabaviti novu kuhinju ili useljavate u stan? Nudimo vam prijedloge kuhinja u crno bijeloj kombinaciji

Iako su sada u trendu, čini nam se kao da crno bijele kuhinje nikad nisu ni izaše iz njega, zar ne? Crno bijela kombinacija danas je koloristički klasik, dobrodošao u gotovo svakom interijeru, a usto uživa veliku popularnost ne samo kod dizajnera već i kod korisnika. S crno bijelom kombinacijom zapravo ne možete pogriješiti.

Ako razmišljate o zamjeni svoje stare kuhinje ili renovirate stan ili pak useljavate u novi prostor, možda je crno bijela kuhinja pravo rješenje za vas. Mi vam nudimo 10 ideja koje će vas nadahnuti u kojem pravcu krenuti i kako osmisliti raspored i oblik elemenata kao i radnu plohu te detalje, no prije toga morate znati nekoliko pravila koja vrijede za ovu kombinaciju.

- ova kombinacija voli detalje koji joj bojom kontrastiraju, no nemojte pretjerati u količini detalja kao ni u bojama, jer će rezultat biti pomalo kaotičan. Dva tri upadljiva detalja su ok, ali ne i više od toga.

- kako crno bijela kombinacija ne trpi previše detalja, dobro je kuhinjske aparate i ostale gadgete sakriti u ormare ili ih barem smjestiti na police

- bolje je da u ovoj kombinaciji dominira bijela nego crna, jer previše crne može zatvoriti prostor i učiniti da izgleda manji nego što jest

- ako je kuhinja mala, bolje je i u tom slučaju da bijela dominira, jer će uvećati prostor

- budite oprezni i s bijelom jer postoji uvijek opasnost da prostor učini odviše sterilnim i učmalim

- drveni podovi utoplit će prostor, a oni u bijeloj boji istaknut će izgled kuhinje

Izvor: domivrt.vecernji.hr

Vaš komentar na članak: