Dizajnerski savjeti: Kako urediti mali stan? (FOTO)

Ima nešto nevjerojatno uzbudljivo u uređivanju malih prostora, zar ne? Oni vas jednostavno prisiljavaju da budete kreativni.

uredjenje-stana (1)

To što imate manje prostora na raspolaganju ne znači da ga ne možete lijepo urediti. U prvi tren može vam se činiti i komplicirano, ali nakon pažljivog razmatranja što želite, planiranja i dobrih dizajnerskih trikova možete imati dom dostojan magazina.

Mali prostor koji je dekoriran lijepo i sa stilom može i te kako biti neodoljiv. Dakle, ako ste u procesu uređivanja jednog takvog, pogledajte savjete koji zaista funkcioniraju.

uredjenje-stana (2)

Planiranje je ključ uređivanja

Budući da nemate luksuz velikog prostora, ne možete nabacati samo hrpu lijepih stvari i očekivati da će to dobro izgledati. Važno je odabrati komade namještaja koji će prostor učiniti pristupačnim i ugodnim za boravak. Postavite si pitanje: fotelje ili manji kauč? Dva stolića sa strane ili jedan na sredini? Okrugli ili kvadratni stol? I imajte na umu da izgled mora zadovoljavati prije svega vaše potrebe.

uredjenje-stana (3)

Nemojte žrtvovati komfor i izabrati manji kauč

To što imate malu sobu ne znači da morate odustati od omiljenog velikog komada namještaja. Australski dizajner interijera i urednik Belle magazina potiče klijente da budu hrabriji i biraju veće komade namještaja umjesto većeg broja malih koje prostor mogu učiniti kaotičnim.

uredjenje-stana (4)

Trikovi pomoću kojih prostor izgleda veći!

Rekli su vam da je bolje izabrati svijetle boje za manje prostore? Jeff Andrews vjeruje u potpuno suprotno. Birajte tamno i veliko.

uredjenje-stana (5)

Najbitnije je da pronađete svoj stil i osjećate se ugodno

Mišljenja su podijeljena kad se radi o odabiru stila. Ispunite sobu stvarima koje volite i ne možete pogriješiti. A ako se odlučite za eleganciju, birajte minimalizam.

uredjenje-stana (6)

Boje zidova

Kad smo kod zidova, većina dizajnera preporučuje neutralnu paletu boja, svijetli zidovi i stropovi učinit će sobu većom. Ako bijeli zidovi nisu vaš izbor, trenutačni hit je siva u svim nijansama. Dodajte teksturu zidnom tapetom. Dovoljan je i samo jedan red.

uredjenje-stana (7)

Uređivanje je dug proces

Prilikom uređivanja malog prostora imajte na umu da ne morate urediti sve odjednom. Napravite pauzu u svakoj fazi uređivanja, razmislite i nastavite. Radi se o konstantnom i pažljivom uređivanju. Taj proces je neophodan kako bi se osigurala kohezija u prostoru u kojem svaki element ima svoju svrhu, i povezuje se sa slijedećim.

uredjenje-stana (8)

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: