28/03/2019 | Korisni savjeti | Komentari

Moj frižider uvijek miriše odlično: Trikovi koje koriste i vrhunski kuhari!

Frižider, naš dobar prijatelj i drugar. Bez njega je teško zamisliti postojanje moderne porodice. Strašna je samo pomisao da bi on mogao iznenada da se pokvari. Na kraju krajeva, on čini svu hranu ukusnijom i svježijom. Ali ponekad unutar frižidera može da se pojavi neprijatan miris i pokvari apetit.

frizider (1)

Ovaj miris treba da se eliminiše, a stil.kurir.rs zna kako:

Aktivni ugalj u prahu, ispunjava ovaj zadatak. Stavite u frižider tanjirić sa ovim prahom. Tokom noći, on će apsorbovati sve ustajale i loše mirise. Ako ugalj zagrijete u rerni na 170-180 ° C opet možete da ga iskorisite.

Kao preventivna mjera, aktivni ugalj stalno možete da držite u frižideru. Da biste to uradili, samo treba da napravite rupice u poklopcu male posude, stavite izmrvljene tablete i ostavite posudu u vratima od frižidera. Ne zaboravite da promenite sadržaj s vremena na vrijeme.

Mokro čišćenje sa sirćetom takođe može da bude od velike pomoći. Obrišite sve zidove i police svog frižidera krpom navlaženom u rastvoru sirćetne kiseline. Da biste učvrstili efekat možete dodatno da ostavite čašu sa sirćetom na polici nekoliko sati. Ovo je jedan malo teži način, ali će pomoći da se eliminišu i najtvrdokorniji mirisi.

Razrijedite sirće sa 1/1 vodom i operite frižider ovim rastvorom. Nakon čišćenja ostavite vrata otvorena na nekoliko sati kako bi oštar miris samog amonijaka ispario.

Sljedeći način je prijatniji, ali skuplji. Ispecite svježe mljevenu kafu i stavite je u otvorene posude u frižideru i glavnim komorama vaših kućnih aparata.

frizider (2)

Ako u frižideru stalno držite otvorenu posudu sa sodom bikarbonom, onda ste mjesecima osigurani od neočekivanih mirisa. Takođe možete da uradite mokro čišćenje sa sobom. To će biti veoma djelotvorno.

Kora ražanog hljeba, ostavljena po frižideru na različitim nivoima, pomaže da se oslobodite čudnih mirisa u frižideru. Isti efekat ima jabuka isječena na kriške ili sirov krompir.

Kesice čaja položene na policama savršeno apsorbuju strane mirise.

Pijesak za mačke, so i šećer odlično se bore protiv loših mirisa. Stavite ih u frižider u otvorenu posudu i oni će obaviti svoj posao.

I posljednji način je čišćenje sa rastvorom limuna. Iscijedite sok od pola limuna, pomešajte s vodom i obrišite unutrašnjost frižidera krpom navlaženom ovim rastvorom.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: