Zavirite u najskuplji stan na svijetu, vrijedan 300 miliona eura

Super bogati multimilioneri će moći da uživaju u nevjerovatnom petospratnom penthausu sa ogromnim bazenom bez ivica, koji ima svoj tobogan, i biće na prodaju sljedeće godine.

neboder-monako

Luksuzni stan na vrhu nebodera u Monacu ima predivan pogled na Mediteransko more, a budućeg vlasnika će koštati nevjerovatnih 300 miliona eura. Višespratni stan se nalazi u kuli “Odeon”, visokoj 170 metara, koja će biti druga najveća zgrada na Mediteranu kada bude završena.

Neboder će imati zdravstveni centar, više bazena, ketering službu, a na usluzi će stanovnicima zgrade biti privatni šoferi i ostale servisne djelatnosti.

Ali, penthaus je postavljen tako da se izdvaja i usred svog luksuza koje zgrada posjeduje, sa bazenom i toboganom, i biće pravo malo igralište za milionera koji ga bude imao u svom vlasništvu.

“Odeon” će imati 70 velikih stanova i biće prvi neboder koji je izgrađen u Monacu od 1980. godine. Princ Renije, koji je tada bio vladar zemlje, odlučio je da ne gradi visoke zgrade na obali jer će one uništavati “karakter” kneževine.

Ali, 2009. godine, njegov sin i nasljednik Albert preinačio je tu odluku i dao “zeleno svjetlo” za izgradnju “Odeona”. Iako svjetska ekonomska kriza nije zaustavila gradnju, ipak je uticala na to da se do sada proda samo 18 stanova.

Na izgradnju nebodera su se žalili stanovnici Bozoleja, susjednog grada na drugoj strani granice sa Francuskom, koji se žale da više nemaju panoramski pogled.

Pogledajte video:

Izvor: avaz.ba

Vaš komentar na članak: