Nešto sasvim drugačije: Kuća od 40 kvadrata kakvu do sada niste vidjeli

Kada pomislite na malenu kuću, prva stvar koja vam možda pada na pamet je jedna od onih malih, pravougaonih kuća na točkovima…

Skučeni prostor, nedostatak prirodne svjetlosti, fluidnosti i prozračnosti, odavno su dio prošlosti kada govorimo o malim domovima.

Manji prostori su sada postali pravo igralište za kreativne umove, koji konstantno smišljaju nove načine za maksimalnu iskorišćenost prostora, multifunkcionalne predmete i uvode nova pravila u svet dizajna enterijera.

Ipak, mi znamo da mali domovi mogu imati veoma unikatne i genijalne dizajne, poput brojnih šik koliba i kućica koje smo vam već predstavljali.

Da bi jedna kuća bila udoban dom, nije joj potrebna velika količina namještaja, dekoracije i slično, što samo pravi nered i lom, i popunjava prostor na sasvim bezličan način. Maloj kući je potreban ambijent, koji se kreira unikatnim i sitnim detaljima.

S tim na umu, ovoga puta, predstavljamo vam nešto sasvim drugačije. U pitanju je kreativna kućica, udobno ušuškana u brdima nadomak italijanskog grada Turina.

Ona je djelo Studioata i za nju možemo reći sve – osim da je obična.

Izvor: mojenterijer.rs

Vaš komentar na članak: