Domovi slavnih: zavirite u dom slavnog dizajnera enterijera Karima Rašida (VIDEO)

Dizajner Karim Rašid je veoma prepoznatljiv po svom modernističkom stilu, jer koristi vedre boje i dinamičan dizajn u stvaranju srećnijeg i veselijeg enterijera! Pogađate, i njegov dom je upravo takav.

karim-rashid

Ovaj maštoviti dizajner svoj dom u Njujorku opremio je “veselim” i raznobojnim nameštajem, krivudavih ivica i otvorenih formi.

U domu svijetlost dolazi i sa istočne i sa zapadne strane. Svijetlost za Rašida je veoma bitna, što govori ne samo njegov dom, već i ostali projekti na kojima je radio. Zidovi su bijele boje i težio je da unutrašnjost liči na galerijski prostor gdje bi mogao da izlaže svoje radove vezane za industrijski dizajn i namještaj.

Kuhinja je jednostavna i minimalistička sa akcentom na ogledalo koje se pruža izveđu donjih i gornjih elemenata. U centralnom dijelu doma dominira šareni tepih koji “spaja” ostale dijelove namještaja – kao što su proziran sto krivudavih ivica, pink stolice i šarena garnitura za sjedenje. Poseban dio stana čini terasa koja je podjeljena zamišljenom linijom na dva dijela sa dva različita seta baštenskog namještaja. A to sve u cilju dobrih žurki!

Na spratu se nalazi spavaća soba opet sa zanimljivim tepihom – detaljem koji Rašid veoma voli. U spavaćoj sobi, zanimljiv je i ormar odvojen staklenim bojenim paravanom. Kako kaže dizajner, “to je jedina intervencija koju je uradio u kući”.

Rašid smatra da je dom mjesto gdje ne treba da bude stresa, a prostor mora da bude udoban i opuštajući.

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: