VEDRO UREĐENJE: Fora stan od 65 kvadrata

U 65 četvornih metara prostora u Sankt Peterburgu smjestio se ovaj šarmantni dom čija je neutralna osnova od sive boje i drva ukrašena jarkim detaljima, baš kako volimo!

simpa-stan (1)

Prostor hodnika u kojem pažnju privlače dekorativne podne pločice vizualno je spojen s dnevnim boravkom koji se nalazi krajem pomoću velike staklene stijene u crnom metalnom okviru. Boravak je prostran, s velikom zelenom kutnom garniturom i žutom foteljom u kojoj čitanje knjige ili gledanje televizije predstavlja poseban užitak.

simpa-stan (2)

Drveni podovi i police, bijeli komadi namještaja kao što su viseći ormarići ispod televizora ili stolić za kavu i neutralni sivi zidovi osvježeni su zelenom i žutom bojom, ali i crno-bijelim uzorcima koji se javljaju kako na zavjesama, tako i na ukrasnim jastučićima na kauču.

simpa-stan (3)

Kuhinja se nalazi u izdvojenoj prostoriji s blagovaonicom i namještena je elementima u tri boje. Dok su donji elementi bijeli, elementi tik uz strop sunčane su žute boje. Iznad radne površine nalaze se još i plići ormarići s drvenim vratima koji povezuju ovaj dio s ostatkom prostora. Kuhinjska pozadina ima jaki grafički uzorak rombova koji unosi dinamiku u prostor, pažnju privlači i tapeta sa sitnijim geometrijskim uzorkom. Meke blagovaonske stolice u nijansi cigle predstavljaju malu infuziju boje u ovoj lijepoj kuhinji.

simpa-stan (4)

Spavaća soba uređena je detaljima koji se u nekom obliku javljaju i u drugim dijelovima stana. Tako je, primjerice, sam krevet izrađen od mekog okvira zelene boje koji podsjeća na kauč u dnevnom boravku, tapete imaju uzorak stabala, a jedan od noćnih ormarića ukrašen je geometrijskim uzorkom koji se javlja i u kuhinji. U spavaćoj sobi nalazi se i jednostavan, ali praktičan radni kutak, dok se na drugoj strani sobe nalazi praktičan ugradbeni ormar.

simpa-stan (5)

U kupaonici se ponovno javljaju pločice iz hodnika koje svojim uzrokom stvaraju snažan kontrast jednostavnim bijelim pločicama odabranima za zidove.

Simpatično i lijepo uređenje!

Foto: Planete Deco

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: