STAN OD 40 KVADRATA: Elegantan dom mlade poslovne žene (FOTO)

Čini li se da vam je životni prostor postao skučen, pretrpan i premalen za sve potrebe, želje, navike i planove? A kako biste reagirali kada bismo vam rekli da je u ovom lijepom malom stanu od 40 kvadrata smještena kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak, spavaća zona i kupaonica, i to vrlo smisleno i funkcionalno, s minimalno odricanja? Ne, nismo poludjeli.

jednosobni stan (1)

Život u maloj kvadraturi može biti komforan, ugodan, praktičan, u konačnici i sretan. Samo treba slijediti određena pravila i sve mane pametno pretvoriti u njegove prednosti.

Život u malom stanu mnogima je više stvar prilika nego izbora. Mali stan je rijetko trajno stambeno rješenje, a korisnici se mijenjaju u ciklusima do pet, šest godina. Iako se uglavnom radi po mjeri za poznatog korisnika, treba biti projektiran tako da budući stanari mogu nastaviti koristiti prostor bez dodatnih uputa ili intervencija.

jednosobni stan (2)

U svakom slučaju, vlasnici malih stanova trebaju se pripremiti za troškove opremanja jer su podjednaki opremanju velikih stanova. Naime, cijena uređenja nije proporcionalna manjoj kvadraturi u usporedbi s većim stanovima, a kupaonica i kuhinja sa svim aparatima i uređajima često mogu biti izvanstandardne, pa čak i skuplje.

Iako je ograničene površine, u ovom je stanu dizajnerica pomno osmišljenim arhitektonskim projektom omogućila izvesti većinu potrebnih zona kao što su kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak i spavaonica u open-space varijanti s odvojenom kupaonicom. Spavaća soba može biti zasebna prostorija ako je riječ o stanu površine 40 do 45 kvadrata, kao u ovom primjeru.

jednosobni stan (3)

Ovaj je jednosobni stan veličine 40 četvornih metara i dizajniran je za mladu poslovnu ženu, koja je željela moderan i vedar interijer s ugrađenim sustavom za pohranu stvari, spuštenim stropovima i udobnim tekstilom. Nježna paleta boja, sive nijanse i svijetle površine glavna su karakteristika ovog moderno uređenog doma.

Foto: akimenkova.ru

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: