Skandinavski stil: Garsonijera od 40 kvadrata koja oduševljava! (FOTO)

S 40 kvadrata i tek jednom velikom prostorijom, ovaj je prostor doista zanimljiv primjer skandinavske udobnosti i stila uređenja. Glavna soba prostrana je i svijetla, a zone koje se u njoj nalaze raspoređene su uz dva nasuprotna zida.

Skandinavski stil (1)

Spavaća soba i dnevni boravak nalaze se na istoj strani prostorije, a odvojeni su tek tankom zavjesom pomoću koje se dobiva malo privatnosti i zamračuje se kutak za spavanje.

Skandinavski stil (2)

Dnevni boravak ima nekoliko zanimljivih elementa, poput zelene sferične stolice i mekanih jastuka koji služe kao dodatno mjesto za sjesti na prekrasnom čupavom tepihu sive boje, kojim se izdvaja kao posebno udobno mjesto za druženje i opuštanje.

Skandinavski stil (3)

Na drugoj strani prostorije nalazi se kuhinja opremljena drvenim ormarićima svijetlosmeđe boje koja je usklađena s bojom parketa te unosi element topline u prostor. Kuhinjska pozadina prekrivena je sitnim bijelim mozaik pločicama, a radna površina također je drvena, ali zagasitije boje.

Skandinavski stil (4)

Blagovaonicu krajem čini visoki pravokutni stol okružen s dvije barske stolice, a sam je prostor vizualno izdvojen od ostatka prostorije crnom bojom zida te manjim tepihom. U stanu se nalazi i odvojena manja prostorija namijenjena garderobi, budući da u ostatku prostora nema ormara.

Skandinavski stil (5)

Kupaonica s kadom obložena je tipičnim bijelim kvadratičnim pločicama koje često viđamo u skandinavskim interijerima, a dašak boje u prostoriji predstavljaju zelenkaste pločice pomoću koji je stvoren uzorak na podu. U kupaonici se nalaze i perilica i sušilica za rublje.

Skandinavski stil (6)

Prostrana terasa pretvorena je atraktivno proširenje dnevnog boravka s pletenim kaučem i stolicom. Pod je prekriven drvenim podnim oblogama koji ga čine ugodnijim za boravak.

Skandinavski stil (7)

Fotogalerija:

Foto: HusmanHagberg

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: