Minimalizam? Ma ne, topli prostor koji oduševljava svojom jednostavnošću!

Lavov odnosno Lviv grad je u zapadnoj Ukrajini u kojem se nalazi ovaj minimalistički stan uređen na pomalo drugačiji način.

stan-naslovna

Minimalizam ne znači nužno vladavinu isključivo bijele i crne boje ili općenito neutralne palete već jednostavnost izričaja, pomno biranje predmeta koje ćete uvrstiti u svoj životni prostor i jasne linije u interijeru.

Dizajn ovog interijera potpisuje Marta Gord i obilježava ga uporaba toplih sivih tonova koji se protežu čitavim prostorom. Sam je prostor podijeljen u dvije etaže razdvojene staklenom ogradom. Na osnovnoj etaži nalaze se dnevna soba, kuhinja i blagovaonica, dok je na katu smještena spavaća soba s kupaonicom. Strop dnevne sobe izveden je u drvetu što dodaje toplini prostora te s njega visi rasvjeta s organski grupiranim crnim i srebrnim sjenilima. Veliki prozori u dnevnoj sobi i blagovaonici ne samo da omogućuju prodiranje dnevnog svjetla u unutrašnjost nego otvaraju pogled na zelene brežuljke s druge strane.

Visoki stropovi čine prostor laganim i prozračnim, a uporaba prirodnog svjetla omogućuje da stan zasja u svojoj jednostavnosti. Uz osnovnu sivu boju u uređenju su upotrijebljeni tonovi ružičaste boje kako bi unijeli u prostor nježnost i ženstvenost. Time je razbijena industrijska osnova ovog interijera izvedena u betonu i bijeloj cigli. Dodatni ukrasni element minimalističke su ilustracije cvijeća izvedene na zidovima u dnevnoj sobi.

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: