MALI, ALI SLATKI DOM: Stančić od 26 kvadrata (FOTO)

U svega 26 četvornih metara smjestio se mali, slatki dom idealan za samca ili studenta koji voli jednostavnost i udobnost. Ulazni hodnik s ormarima, kuhinja s blagovaonicom, kupaonica s kadom i dnevna soba sa spavaćom zonom na galeriji pronašli su mjesto u ovom domu malih dimenzija u kojem nema ništa suvišno.

Stan od 26 kvadrata (1)

Sam nedostatak prostora nadoknađuje se predivnim velikim balkonom koji funkcionira kao produžetak dnevnog boravka i najdraže je mjesto vlasnika u ovom stanu.

Stan od 26 kvadrata (2)

Stančić se nalazi u švedskom gradu Göteborgu i u njemu je svaka stvar na svome mjestu jer jednostavno nema prostora za višak. Ormar u hodniku glavno je mjesto za odlaganje odjeće i obuće te ostalih stvari, a strop visine preko 3 metra pruža dovoljno prostora. Udoban i svijetao boravak ima izlaz na balkon koji je svojim uređenjem pretvoren u važan dio boravka budući da je jedino mjesto gdje se vlasnici mogu zaista družiti.

Stan od 26 kvadrata (11)

U boravku se nalazi i galerija s bračnim krevetom do kojeg se dolazi ljestvama, dok je ispod galerije prostor iskorišten za mali kućni ured. U stanu se nalaze i brojni stilski detalji poput slatke ljubičaste fotelje i neobičnog stolića za kavu.

Stan od 26 kvadrata (16)

Cijeli je stan obojen u bijelo, što je razumljivo s obzirom na malu kvadraturu jer se time dobiva dojam prozračnosti i prostranosti, a šarm u prostor unosi i dio zida prekriven crvenom opekom koji čini ovaj bijeli prostor toplijim.

Stan od 26 kvadrata (20)

Kuhinja s blagovaonicom nalazi se u zasebnom prostoru i opremljena je smeđim ormarićima. Malo, ali slatko!

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: