MALI, ALI SLATKI DOM: Šik stančić od 26 kvadrata

Na četvrtom katu velike stambene zgrade sakrio se elegantni mali stan od tek 26 četvornih metara koji nas je jednostavno oduševio svojim pročišćenim i pomno osmišljenim izgledom.

Šik stančić od 26 kvadrata (1)

Zapravo je riječ o jednosobnom stanu u kojem je spavaća soba pomoću staklene stijene odvojena od ostatka glavne prostorije koja je potom iskorištena za mali dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju.

Šik stančić od 26 kvadrata (2)

Veliki prozor u prostoriji propušta dovoljno svjetla za cijeli stan, a staklena stijena omogućuje da ono dopire sve do spavaće sobe, a pružajući vlasnicima ipak malo privatnosti u tom kutku prostorije.

Šik stančić od 26 kvadrata (3)

Kuhinja je izvedena u kombinaciji tamnog i svijetlog drva te obuhvaća donje elemente u koje su ugrađeni sudoper i pećnica, kao i visoki ormar u kojem se skrivaju hladnjak i smočnica.

Šik stančić od 26 kvadrata (4)

Boravak je mali i sladak, a u njemu posebno osvaja mala kutna ležaljka nježno ružičaste boje. Kutak je definiran i čupavim tepihom koji ga čini još udobnijim.

Šik stančić od 26 kvadrata (5)

U ostatku stana nalazi se još i kupaonica s tušem, predsoblje s prostorom za vješanje odjeće i kaputa, kao i ormar za odjeću.

Šik stančić od 26 kvadrata (6)

Izvrsno iskorištenih 26 kvadrata!

Foto: Anders Bergstedt

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: