IMA SVEGA 7 KVADRATA: Ovo je najmanji stan u Italiji!

Zamislite da živite u centru Rima nadomak svih poznatih znamenitosti, i to u samo 7 kvadrata. Arhitekt i dizajner Marco Pierazzi u jednom je periodu svog života sa ženom živio upravo u ovom malom stanu.

Mali stan. 1

Marco je kupio i renovirao prostor, koji je nekada bio toalet domara zgrade, izgrađene 1700-te.

Mali stan

Stan se nalazi u neposrednoj blizini Panteona, Trga svetog Petra i zgrade Palazzo Grazioli, impozantne građevine koju je kao svoju privatnu rezidenciju u Rimu koristio bivši talijanski premjer Silvio Berlusconi.

Stan prije renoviranja

Stan prije renoviranja

Stan prije renoviranja

Stan prije renoviranja

 

U prostor jedva dovoljno velikom da stane krevet, Marco je u uspio smjestiti sve potrebno za život.

Mali stan. 8

Mali stan. 2

Mali stan. 11

Iako jako malen ovaj stan nudi mnogo toga, zapravo on ima gotovo sve što je potrebno za normalan život. Kuhinja je moderna i dobro opremljena, kao i kupaonica. Sklapanjem malog kuhinjskog stolića omogućava pristup stepenicama koje vode do sobe na katu.

Mali stan. 3

Mali stan. 13

Mali stan. 5

Mali stan. 12

Mali stan. 9

Krevet je također sklopiv tako da soba može biti i spavaća i dnevna, ovisno o potrebama. Grede na stropu usklađene su s tamnim drvenim podom, i u kontrastu su s modernim namještajem i dizajnom koji prevladava u stanu.

Mali stan. 6

U stanu je obitelj živjela sve dok nije došla prinova, a danas se ”Najmanja kuća u Italiji”, kako su je nazvali, iznajmljuje turistima.

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: