Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Genijalan stan od 62 m2

Advertisement

Poznata poljska arhitektonska tvrtka Plasterlina 2015. godine osmislila je ovaj izvrsni projekt uređenja stana koji zauzima 62 četvorna metra prostora i nalazi se u Varšavi.

stan-varsava (1)

Prostor su zamislili u svom prepoznatljivom stilu, odnosno u klasičnoj kombinaciji bijele, crne i bež boje u koju posebnu toplinu unose brojni drveni paneli i pregrade raspoređene po stanu, kao i šareni detalji poput umjetnina, jastučića i tkanina.

stan-varsava (2)

Prva zona u koju se ulazi u osnovnom i protočnom prostoru izvrsna je kuhinja koja se može sakriti iza bijelih sklopivih vrata, a zapravo je izrađena od donjih elemenata s drvenim frontama i gornjih crnih elemenata koji se stapaju s crnom kuhinjskom pozadinom.

stan-varsava (3)

Krajem se nalazi i bijeli kuhinjski otok s impresivnom rasvjetom u obliku željeznog okvira u čiju je plohu ugrađena LED rasvjeta. Kuhinjski otok pretvara se drveni blagovaonski stol, a sam se prostor otvara prema dnevnom boravku.

stan-varsava (4)

Njime dominira velika siva kutna garnitura uljepšana raznobojnim jastučićima, a pažnju privlači i šareni tepih na podu. Zid na kojem je postavljen televizor zapravo skriva ormariće za odlaganje stvari, a sa svoje druge strane i mali kućni ured.

stan-varsava (5)

Cijela jedna strana stana rastvorena je prozorima što ga čini svijetlim, prozračnim i stvara dojam većeg prostora. Spavaća soba uređena je u skladu s ostatkom stana, kombinacijom crne i bijele boje s pregršt drvenih elemenata. Posebnu pozornost privlači zid iza kreveta koji je prekriven geometrijskom 3D skulpturom crne boje.

stan-varsava (6)

Izvrstan projekt!

Pogledajte fotogaleriju:

Izvor: jutarnji.hr

loading...

Vaš komentar na članak: