Garsonijera po mjeri srednjovječne dame

Uređenje stana uz ograničeni budžet je moguće. Izvrstan primjer je stan iz današnje priče veličine 37 četvornih metara uređen za ženu u zrelijim godinama.

stan (1)

San o moderno uređenom prostoru uz ograničeni budžet postao je stvaran uz pomoć dizajnerice interijera Jeanne Studentsov iz studija ZS Design. Dizajnerica je osmislila interijer poštujući želje investitorice, koje su u potpunosti ostvarene unatoč ograničenom budžetu. Vlasnica je željela lijep, moderan i ugodan dom koji ni na koji način neće odražavati njezine godine te dovoljno prostora za smještaj svih dragih stvari koje je akumulirala tijekom godina.

stan (2)

Kako novi raspored prostorija nije dolazio u obzir, jer je zahtijevao velika ulaganja, dizajnerica je morala biti kreativna, a rezultat je zasebna kuhinja i soba u kojoj je smješten dnevni boravak i spavaća zona. Zanimljivo funkcionalno rješenje su klizna vrata, koja glatko prolaze iza sustava skladišta smještenog u hodniku.

stan (3)

Zidovi su ukrašeni tapetama, a za pod u sobi i hodniku odabran je laminat otporan na habanje. Pločice i kamen su postavljeni u vlažnim prostorijama – kuhinji i kupaonici. Općenito, interijer je posao svjež i moderan s dovoljno prostora za pohranu poput ormara u hodniku u kojima je odjeća, veliki kovčeg sa stvarima, pribor za čišćenje i električno brojilo.

stan (4)

Interijerom dominiraju sive nijanse, a namještaj je uglavnom bijele boje. Takva paleta čini prostor prozračnim, a sustave za pohranu nevidljivim. Osim toga, odlična je podloga za dekor koji se može mijenjati ovisno o sezoni. Namještaj za dnevnu sobu je kupljen od domaćih proizvođača po prihvatljivim cijenama, a komoda s ladicama i krevet iz sedamdesetih godina vlasništvo su investitorice, a kako su bili u dobrom stanju dizajnerica ih je samo malo dotjerala. Namještaj za pohranu u kupaonici i na balkonu, kao i sav namještaj u kuhinji sastavljen je od gotovih modula.

stan (5)

U kupaonici su svoje mjesto pronašle sve toaletne potrepštine. Deterdženti za pranje rublja i čisti ručnici nalaze se u ovješenom ormaru s umivaonikom i u ormariću s perilicom rublja, dok je na ostakljeni balkon dodan ormar za stvari koje nisu našle mjesto u stanu.

Kako zadatak nije bio stvaranje minimalističkog interijera, dizajnerica je ublažila strogu funkcionalnost tekstilom sa zanimljivim uzorcima, kao i finim dekoracijama te umjetničkim fotografijama, koje su u interijer unijele živost i ženstvenost.

Foto: Svetlana Ignatenko

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: