BETON+DRVO: Impresivno uređen stan koji zadivljuje (FOTO)

Impresivan stan koji možete vidjeti u nastavku nalazi se u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije, i životni je prostor jednog uspješnog fotografa. Za uređenje 72 četvorna metra stana angažirani su dizajneri iz tvrtke Form’8 Studio, koji su u svoj projekt morali uključiti beton i drvo kao dva osnovna elementa uređenja.

industrijski-stan (1)

Betonski zidovi i stropovi izvorno su obilježje zgrade u kojoj se stan nalazi, a drveni podovi, police i različiti ormari dodani su kako bi u industrijskom stanu zavladala toplija atmosfera. Osnovni prostor je otvorenog karaktera, sa zonama dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice koje se slobodno nastavljaju jedna na drugu. Kombinacija luksuznih komada namještaja, kao što su, primjerice, stolci Hans Wegner u blagovaonici, i detalja iz kućne radinosti poput namještaja izrađenog od paleta čine ovaj prostor istodobno kreativno i lijepo uređenim.

industrijski-stan (2)

Ostatak namještaja izrađen je tako da omogućuje vlasniku puno prostora za odlaganje i pospremanje odjeće, kućanskih potrepština i opreme. Zanimljiv detalj uređenja, povezan upravo s prostorom ormara, predstavlja velika zavjesa postavljena umjesto klasičnih vrata kako bi se jednim potezom od pogleda sakrio sadržaj ormara i uključila tekstura tkanine u interijer. Kombinaciju betona i drva dodatno razvedravaju jastuci kauča i taburea zagasite zelene boje, čime se dodatno naglašavaju dijelovi stana uređeni prirodnim materijalima.

industrijski-stan (4)

Pogledajte ovaj dojmljiv prostor na fotografijama koje slijede!

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: