45 ČETVORNIH METARA: Domišljata rješenja u jednosobnom stanu! (FOTO)

Stan koji se nalazi u našoj galeriji smješten je u slavnom kvartu u New Yorku zvanom Hell’s Kitchen i prostire se na 45,5 četvornih metara. Vlasnica stana suočila se s izazovom kako ogranizirati prostor koji je zapravo sastavljen od samo tri zone – većeg osnovnog prostora za život, hodnika i kupaonice.

021116-hells kitchen stan 2

Osnovni prostor razdijeljen je na četiri funkcije, odnosno zone odvojene uz pomoć raznovrsnog namještaja. Spavaću sobu od dnevnog boravka odvajaju otvorene bijele police koje služe za odlaganje knjiga i simpatičnih sitnica.

021116-hells kitchen stan  20

Dnevna soba sa sivim kaučem, bijelim stolićem i stolicama odvojena je od blagovaonice uz pomoć dvije stolice i pomoćnog stolića te prostora tepiha. Dugi stol za objedovanje i okolne stolice smješteni su uz crni zid prepun umjetničkih detalja. Uz zid je smještena i duga klupa koja djeluje kao spremište.

021116-hells kitchen stan  21

Od kuhinje je blagovaonica odvojena drvenim pomičnim otokom koji služi kao dodatna radna površina. Kuhinjski elementi su tople smeđe boje, a pozadina je ukrašena geometrijskim uzorkom pločica.

Hodnik je ispunjen bijelim ugradbenim ormarima i osnovni je prostor za pospremanje i skladištenje stvari. Kupaonica je uređena u neutralnim bojama. Element koji odskače drveni je ormarić na kojem je smješten umivaonik i koji ponavlja drveni materijal iskorišten za kuhinjske elemente. Pogledajte kako to izgleda u našoj galeriji!

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: