Ova kućica od 15 kvadrata djeluje sasvim dosadno. Ali, kada uđete u nju, shvatićete zašto takav san košta 200 eura za jedan vikend (FOTO)

Mala kuća u šumi u Bostonu nekada je bila privatno, vrlo drago vlasništvo jedne porodice, a danas ga dva studenta sa Harvarda iznajmljuju svima onima koji treba ‘bijeg od svakodnevice’.

kucica-u-sumi (1)

Mala drvena kućica okružena šumom. Unutra mali prostor ali veoma lijepo organizovan pruža osjećaj sigurnosti i ljepote, a prelijepa boja drveta u kombinaciji sa zelenilom okoline daje utisak bajkovitosti, nečeg nestvarnog što želimo da osjetimo nakon previše stvarnih i sivih dana svakodnevnice u gradu.

Ime kuće je Ovida i ima veoma sentimentalno značenje za njene vlasnike. Kada su bili djeca, bio je to njihov izlaz iz snova. Imali su baku koju bi svako dijete poželjelo. Donosila im je krišom slatkiše da bi sjedili mirno u crkvi, prve društvene igre su naučili uz nju, ona ih je uspavljivala ili odnosila u krevet kada zaspu na kauču. Kuvala je najljepše.

kucica-u-sumi (3)

Ovida je bila njihovo mjesto za odmor i snove, a danas ga iznajmljuju preko sajta za sve one koji žele da uživaju na ovom harmoničnom mjestašcetu.

Slične kućice niču u okolini Masačusetsa i Njujorka, površine od 15 do 18 kvadratnih metara, a cijene se kreću između 90 i 120 eura po danu.

kucica-u-sumi (2)

Pit Dejvis i Džon Staf, kolege i osnivači ove kućice, kažu da je ovo budućnost vikend izleta. Imate osjećaj kao da ste na kampovanju, ne treba vam previše stvari, a opet uživate u komformnijem prostoru od džakova za spavanje.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: