25/04/2017 | Ostalo | Komentari

Uspjeh i novac u kući: magični kvadrat od 9 polja pomaže vam da uredite dom blagostanja

Lo shu je ustvari magični kvadrat od 9 polja u kome su raspoređeni brojevi od 1 do 9 tako da u svakom redu, koloni i dijagonali zbir iznosi 15.

feng-shui-soba

Po legendi, pronašao ga je drevni kineski car Fu Xsi na leđima magične kornjače. Primjenjujemo ga tako što kvadrat precrtamo na providnu foliju ili celofan i postavimo preko tlocrta kuće kako bismo odredili 9 sektora i svaki na odgovarajući način ojačali (prije postavljanja Lo shu, pomoću kompasa treba odrediti strane svijeta u kući).

Lo shu se može primjeniti na tlocrt čitave kuće, na svaku prostoriju posebno ili čak na radni sto.

Sektor 1 zauzima sjeverni ugao doma i utiče na posao i uspjeh u karijeri. Energizuje se vodenim elementom poput akvarijuma sa zlatnim ribicama.

Sektor 2 se nalazi u sjeverozapadnom uglu i energija tog sektora je odgovorna za naše ljubavne veze i sreću u braku. Energizuje se elementom zemlje, najbolje kristalima ili keramičkim figuricama. Najviše efekta će imati figurice u paru, poput mandarinskih patki. Od kristala najbolje je postaviti 2 roza kvarca ili ametista.

Sektor 3 je smješten na istoku i vezuje se za zdravlje. Odgovarajući element je drvo, pa postavljanje snažne i čvrste biljke poput bambusa ili bora, donosi dobro zdravlje i dugovječnost.

Sektor 4 se nalazi na jugoistoku i takođe mu odgovara element drveta. Ovo je sektor novca, pa je tu najbolje postaviti zelenu biljku sa okruglim mesnatim listovima koje simbolišu novac. Biljka mora cvjetati i razvijati se kako bi se i naše finansije razvijale. Prilikom presađivanja te biljke, prije nego što stavite novu zemlju na dno saksije postavite jednu metalnu kovanicu. Kasnije će simbolički sa cvjetanjem biljke cvjetati i naše finansije.

Sektor 5 se nalazi u centru svačijeg stana, to je osovina oko koje se okreću ostali sektori. Nema posebnu oblast djelovanja, već djeluje na sreću generalno. Zato centar doma mora uvijek biti svijetao, čist i prozračan. Nikako nije preporučljivo živjeti u domu gdje je toalet u centru, jer to donosi siguru nesreću. Budući da je centar pod uticajem zemljanog elementa, dobro je postaviti par kristala ili čak okačiti kristalni luster.

Sektor 6 se nalazi na sjeverozapadu i predstavlja pomoć važnih i uticajnih ljudi. Odgovarajući element je metal, tako da u ovom sektoru sve metalno ili ovalnog oblika donosi sreću, posebno zvončići sa 6 cijevi ili 6 novčića vezanih crvenom trakom.

Sektor 7 obuhvata zapadni dio svakog doma i on utiče na sreću djece u kući. Takođe se energizuje metalom, slično kao sektor 6.

Sektor 8 zauzima sjeveroistočni ugao stana, i donosi sreću u učenju pa je ovaj sektor najbolje aktivirati u sobi djece školaraca. I njemu odgovara zemljani elemet, pa se aktivira kristalima, poput gorskog kristala, aventurina, sodalita…

Sektor 9 je sektor koji utiče na ugled i reputaciju cijele porodice, a položaj mu je na jugu. Njegov element je vatra, pa se ovaj sektor lako aktivira svime što je povezano sa vatrom, dakle slike sa jarkim motivima ili jednostavno jače osvjetljenje.

Ukoliko je vaša kuća nepravilnog oblika, kao što su popularne u obliku slova L, imate vjerovatno neke izbočene uglove ili vam neki sektori nedostaju. To se lako ispravlja pomoću ogledala, ali ipak treba konsultovati feng shui majstora jer treba biti veoma oprezan sa upotrebom ogledala.

feng-shui-sektori

1. – VODA

2. – ZEMLJA

3. – DRVO

4. – DRVO

5. – DJELUJE NA SVE

6. – ZLATO

7. – ZLATO

8. – ZEMLJA

9. – VATRA

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: