OD ČIŠĆENJA RERNE DO CELULITA: Saznajte zašto je SODA BIKARBONA najbolji prijatelj svake domaćice!

Ovaj prašak je prije svega jeftin a koristi se za čišćenje kuće, u kozmetičke svrhe ali i kao lijek. Dejli Mejl je predložio nekoliko sjajnih načina kako bi se na što bolji način iskoristila u svakodnevnom životu.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Uklonite fleke sa zuba – stavite malo sode na vatu a zatim utrljavajte kako biste uklonili žute fleke sa vaših zuba.

Otpušite odvode – Najprije u odvode sipajte toplu vodi a zatim redom sipajte pola šolje sode bikarbone, pola šolje sirćeta i jednu šolju tople vode. Kada nestanu mjehurići sipajte toplu vodu da biste isprali vaše odvode. Vidjećete razliku.

Umjesto dezadoransa – Ako vam se ispraznila boca sa dezadoransom a u kući imate malo sode, stavite je na čist pazuh. Njena moć apsorpcije je nevjerovatna

Izvadite trn iz kože – Ako ste se povredili a pritom vam se u kožu zavukao trn, vađenje ne mora biti tako bolno iskustvo. Napravite smjesu od sode bikarbone i vode, pa nanesite na mjesto gdje se trn nalazi. Vrlo brzo će izaći sam

Uklonite mrtve ćelije kože – Napravite identičnu smjesu od sode i vode i nanesite na dijelove kože ruku i nogu, ali i svuda gdje mislite da je potrebno. Zatim fino isperite kako bi ostaci mrtve kože nestali.

Uklonite mitisere – Za ovaj fantastičan trik potrebna vam je smješa koju čini 1/4 sode bikarbine, 1/4 paste za zube i polovina od toga neka bude obična voda. Ovu supstancu nanesite tkaninom ili čistom četkicom za zube i poslije nekoliko dana mitiseri će početi da nestaju.

Očistite kosu dubinski – Ukoliko koristite šampone koji isušuju kosu a pritom i preparate za oblikovanje kose, moguća je pojava taloga na koži glave. Stoga stavite kašičicu sode u vaš regularni šampon a zatim operite kosu njime. Koža glave će biti čista a kosa će dobiti predivni sjaj.

Gasi gorušicu – Ako imate pobleme sa želucem a tablete vam nisu pri ruci, rastvorite pola kašičice sode bikarbone u veliku čašu vode pa popijte sat vremena poslije obroka. Bol će nestati.

Očistite svoj kauč – ako ste prosuli piće na kauču ili je vaš ljubimac sa blatnjavim šapama poželio da vam skoči u zagrljaj, ne brinite. Nanesite malo sode bikarbone i vode i neka smjesa odstoji nekoliko minuta. Zatim obrišite čistom tkaninom i fleka će nestati.

Oćistite rernu – Pomješaje pola šoljice sode bikarbone sa nekoliko kašika vode da biste napravili homogenu pastu. To nanesite na čitavu površinu rerne pa ostavite da odstoji cijele noći. Ujutru rernu poprskajte sirćetom i vidjećete kako skorjela masnoća uz pomoć krpe nestaje iz vaše rerne.

Pobjedite celulit – Pomješajte jednu kašičicu meda i jednu kašičicu sode bikarbone pa dodajte malo vode. Masirajte svakodnevno do tri minuta predeo gdje ima celulita a potom gledajte kako neravnine nestaju.

Izvor: dnevno.rs

Vaš komentar na članak: