Stanovi u gradu na jugu Srbije su najpovoljniji: Za kvadrat 697 eura!

Umjesto planiranih nešto više od 700 eura po kvadratu, stanovi u Nišu u Ulici Majakovskog koštaće 697,4 eura sa PDV-om po metru kvadratnom, jer je preko javnih nabavki ušteđeno dosta novca, ističe direktor Gradske stambene agencije Vladimir Stojanović.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

U ovom dijelu biće izgrađeno 70 stanova od kojih će 18 biti dodjeljeni socijalno najugroženijim, dok će ostali biti na prodaji.

Ranjive kategorije moći će ovdje da dobiju stanove od 50 kvadrata po cijeni od oko 50-60 eura mjesečno i sa njima ćemo napraviti ugovor na tri mjeseca – objašnjava Stojanović.

Gradsko vijeće u Nišu dalo je saglasnost na izmjenu projekta kojim je planirana izgradnja stambenih jedinica L5 i L6 u toj ulici, a koja predviđa nešto jeftinije cijene kvadrata za novoizgrađene stanove.

– Radi se izmjena projekta jer je uloženo manje novca od planiranog. To znači izmjenu projekta u dvije tačke, jedna se odnosi na povećanje površine stanova koje ostaju Gradu u vlasništvu za iznajmljivanje. Po osnovnom projektu to je bilo 787 kvadrata, a s obzirom na to da smo dobili manju cijenu na javnim nabavkama, ta površina se povećava na 982 kvadrata – rekao je Stojanović.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Kako objašnjava, čitava izgradnja ovih lamela L5 i L6 košta 191 milion dinara sa PDV-om, gdje je republika učestvovala sa 46 miliona, što je 24 odsto.

Tržišna cijena stanova u Nišu u ovom dijelu grada je od 800 do 850 eura. Inače, sa ovih 70 stanova, Niš će imati ukupno 235 socijalnih stanova, od kojih je 165 već useljno.

Radovi su svi završeni, zgrade imaju upotrebnu dozvolu i uknjiženi su. Nakon usvojene ove saglasnosti o izmjeni projekta, slijedi još jedno usvajanje akta pred Skupštinom Grada i stvoriće se uslovi da se raspiše konkurs, kaže Vladimir Stojanović. Konkurs se očekuje tokom jula mjeseca.

Izvor: srbijadanas.com

Vaš komentar na članak: