18/05/2017 | Ostalo | Komentari

ŠTA LJUDI ZAISTA PRIMJETE KAD VAM DOĐU U GOSTE

Sva djeca koja su odrastala na Balkanu sigurno vuku traume od onih posebnih događaja u kući koji se zovu ‘dolazak gostiju’. Još ako su u pitanju neki gosti koji se najave u zadnji čas… U tom trenutku svaka prava balkanska žena se pretvara u nindžu koja nevjerovatnom brzinom i spetnošću posprema kuću.

dnevna-soba

Dolaskom gostiju se obično proglašava vanredno stanje u kome je neophodno kuću dovesti u red. “Da blista”!

Prije nego što cijelu frku prenesete i na svoju djecu morate znati šta je to što vaši gosti zaista primjete kad dođu kod vas, a pokazala su brojna istraživanja.

Miris

Dekoracija sigurno nije prva stvar koju će vaši gosti primjetiti kad uđu u vaš dom, već miris i to je ono na šta treba da obratite pažnju. Na svu sreću danas možete kupiti sjajne osvježivače i mirisne svijeće koje će zamaskirati čak i miris sarme ili pečene ribe.

Bar

Dobro opremljen vinski ili bar sa raznim pićima je sjajan detalj u svakom domu i ako za to imate mjesta obavezno napravite jedan jer će sigurno privući pažnju vaših gostiju i neće ni primjetiti da tepih nije besprijekorno usisan ili da imate novu fleku na sofi.

Svježe cvijeće

Čak i ako niste detaljno čistili kuću prije dolaska gostiju, ako na neko vidno mjesto postavite vazu sa buketom svježeg cvijeća oni to sigurno neće ni primjetiti već će im pažnja biti usmjerena upravo na cvijeće.

Minimalizam

Dakle, kad je u pittanju uređenje vašeg doma manje je više i nemojte pretrpavati vaše police glupostima. Sklonite svoju kolekciju igračaka iz kinder jaja i sve one gluposti koje ste dobili na poklon od tetaka, strina ili svekrve. Što manje stvari, to će vaša kuća izgledati urednije.

kupatilo

Uredno kupatilo

E, oko ovoga je mama imala pravo. Kupatilo je ogledalo kuće i ako je ono čisto i uredno vaši gosti vam sigurno neće uzeti za zlo onu papuču na sred dnevnog boravka. Prije dolaska gostiju dovoljno je da stavite čiste peškire, pobacate potrošene rolne toalet papira i prebrišete lavabo.

Sređeno predsoblje

Prvi dojam je jako važan i zato prije dolaska gostiju sklonite obuću iz hodnika i oslobodite vješalicu da ne izgleda pretrpano jer to je nešto što će sigurno primjetiti.

Izvor: kucica.net

Vaš komentar na članak: