Ne budite naivni – razlikujte prave od lažnih brendova!

Sigurno vam se desilo više puta da potrošite veliku sumu novca za neki proizvod vjerujući da je originalan, a veoma brzo se ispostavi da se radi samo o vjernoj kopiji mnogo lošijeg kvaliteta.

lažni-brendovi

1. Lacosta polo majice

lacosta

Dugmići su različite boje jer su najčešće pravljeni od sedefa. Imaju pljosnati oblik sa blagim ispupčenjem u sredini. Dugmići nemaju nikakav natpis na sebi.

Zeleni krokodil je posebno šiven, a tek onda zakačen za majicu. Uvijek se nalazi se na lijevoj strani majice, bliže donjem dijelu dugmića . Jasno se razlikuju dijelovi tijela krokodila.

2. Levis farmerke

levis

Sve farmerke levis marke imaju karakterističan bod 517 u obliku luka na zadnjem džepu, malo slovo “e” na etiketi (veliko je kopija) i dupliran serijski broj smješten na unutrašnjoj stani pojasa.

Dugmići su napravljeni od metala i na sebi imaju ugraviran “Levi Strauss” potpis na gornjoj strani. Nitne su od čelika i imaju serijski broj sa obje strane .

3.Ray-Ban naočare

originali

Kutija je od kože i ima ove karakteristike: na dodir je neravna i ima Ray-Ban logo na dugmetu. Lijevo od dugmeta nalazi se pečat firme. Prednja strana kutije je gruba . U unutrašnjosti je crni velur. Lijevo staklo na svim modelima ima Ray-Ban natpis koji se ne može ukloniti.

Na lijevoj se dršci nalazi serijski broj koji počinje sa RB. Još sadrži slijedeće informacije: boju stakla, prečnik zatamnjenja, prečnik sočiva i veličinu nosnog mosta.

Izvor: vrijemezavas.info

Vaš komentar na članak: