Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Unesite u dom dašak sreće! OKITITE JELKU PREMA FENG ŠUI PRAVILIMA i osigurajte LJUBAV I BLAGOSTANJE

Advertisement

Nova godina je sve bliža, a ako još niste okitili jelku i počeli da dekorišete svoj životni prostor u susret praznicima, danas vam donosimo feng šui savjete za novogodišnje dekoracije.

jelka-dom (1)

Kineska nova godina je u februaru. Ipak, kada ukrašavate kuću za “naše” novogodišnje praznike, svakako to možete raditi u skladu sa nekim feng šui pravilima i tako donesete dašak sreće, blagostanja i harmonije i u vaš dom.

Feng šui stručnjaci kažu da bi inače sa kićenjem jelke trebalo malo da se sačeka. Često stan ukrasimo prerano, a često koristimo i ukrase koje baš i ne volimo, tako da bi tu, kada vrijeme dođe, trebalo da budemo selektivniji.

Novogodišnje boje

jelka-dom (2)

Za početak, feng šui kaže da bi u vašim novogodišnjim ukrasima trebalo da dominiraju odgovarajuće boje. Za feng šui, to su boje koje odgovaraju elementu vatre. Drugim riječima, ako se odlučite za crveno-zlatnu kombinaciju novogodišnjih ukrasa, nećete pogriješiti! Tome dodajte i mnoštvo sijalica i svjećice, a još ako imate i kamin, potpuno ste opremljeni!

Ovo je važno zato što je zima hladno godišnje doba, a uvođenjem vatrenih boja u dom napravićemo protivtežu onome što nas čeka napolju. Boje vatre su još i ljubičasta i lila – ali, pazite, dobar feng šui počiva na ravnoteži, tako da i sa ovim bojama lako možete da pretjerate.

Ako pretjerate sa vatrenim bojama, u svom domu ćete stvoriti napetu atmosferu, koja će podsticati iscrpljenost, a ponekad i emocionalne ispade. Dakle, kada ukrašavate jelku – a i ostatak stana – trebalo bi da vatrene boje razbijete nekim hladnijim bojama, na primjer, umirujućom svijetloplavom, srebrnom ili bijelom.

Boje vode i metala stvoriće protivtežu vatri i dati osvježavajući i smireni uticaj vašem domu tokom praznika. Tako ćete uspjeti da izbjegnete stres i manjak energije koji mnogi od nas osjećaju u toku novogodišnjih i božićnih praznika.

Novogodišnja jelka – uvijek zelena

jelka-dom (3)

Trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom vatre, a najbolje mjesto za jelku, prema tome, jeste u lijevom uglu vašeg stana nasuprot ulaznim vratima. To se prema feng šuiju smatra zonom bogatstva gdje je uvijek potrebno imati nešto trouglasto i drveno. a novogodišnja jelka ispunjava oba kriterijuma.

Iako je ovih dana moguće kupiti plastične jelke praktično svih boja i oblika, novogodišnje jelke, kaže feng šui, uvijek su – zelene!

U feng šuiju, zelena je boja iscjeljenja. Ona sanjuje stres i stvara mir. Hladna i mirna zelena takođe može da izbalansira nemir vatrene crvene – koja se svakako preporučuje kao boja novogodišnjih ukrasa.

Osim same novogodišnje jelke, po stanu možemo da kačimo i zimzelene grančice, a vijenac od njih sa spoljne strane ulaznih vrata može da tjera negativnu energiju i donese sreću.

jelka-dom (4)

Evo i jedne interesantne ideje! Ako ćete oko nove godine imati goste, pozovite ih da svako ostavi svoj ukras na vašoj novogodišnjoj jelki. Tako će se i vaše energije međusobno ispreplitati. Možete i sami pripremiti ukrase i staviti ih u korpu na ulaznim vratima. Vaša novogodišnja jelka tako će postati zajednička!

Novogodišnji mirisi

jelka-dom (5)

I miris je važan aspekt feng šuija. Bor i eukaliptus čiste prostor od negativne energije, cimet smiruje, a miris narandži donosi radost i prosperitet. Kažu da nije loše u narandže zabosti i – karanfilić.

Iako je glavna zvijezda novogodišnjih praznika – jelka, trebalo bi da pored nje u stanu imate i druge biljke. Jedna od njih neka bude neka koja dobro prečišćava vazduh. Sobne biljke mogu se nalazite bilo gdje u stanu, a preporučuje se da ih postavite u one prostorije gdje će se najviše stvari i dešavati tokom praznika – na primjer, u dnevnu sobu.

Izvor: ludodobola.com

loading...

Vaš komentar na članak: