Najbolja pomoć za domaćice: 5 ideja za lakše i bolje čišćenje usisivačem koje ćete odmah isprobati

Pojednostavite čišćenje i učinite ga maksimalno efikasnim. Ovih 5 genijalnih ideja za korišćenje usisivača biće vam od velike pomoći!

usisavanje

1. Olakšajte sebi čišćenje kartonskom tubom od toalet papira.

Kako biste uspjeli da usisate mrvice i prljavštinu i iz najteže dostupnih mjesta, na otvor cijevi usisivača stavite valjak od kartona od rolne toalet papira i stisnite ga kako bi uspjeli da dohvatite sva uska i skučena mjesta.

2. U kesu za usisivač sipajte malo cimeta.

U domu se mogu zadržati i neugodni mirisi kućnih ljubimaca koji, dok usisavate, mogu završiti u kesi za usisivač i tako se opet vrate u prostoriju. Kako biste to spriječili sipajte u kesu malo cimeta čiji će slatkasti miris prekriti neugodne mirise.

3. Dušek pospite sodom bikarbonom.

Kako biste s tepiha, tapiserija, dušeka i sličnih mjesta uklonili neželjene mirise, pospite ih sodom bikarbonom, pustite da odstoji 30 minuta i zatim usisajte. Soda će upiti sve neugodne mirise.

4. Ledom uklonite udubljenja u tepihu od namještaja.

Ako premještate namještaj, ovaj trik pomoći će vam da uklonite udubljenja u tepihu koja su ostala od fotelja i stolova: stavite kockice leda na udubljenja i pričekajte da se otope. Vlakna će zbog vode nabreknuti i vratiti se u prvobitni oblik. Prođite usisivačem po udubljenju kako bi se ulegnuta vlakna ponovno podigla.

5. Poslužite se najlonskom čarapom za traženje izgubljene minđuše.

Minđušu koja vam je pala na pod (ili bilo koji drugi sitni predmet) lakše ćete naći pomoću usisivača i najlonske čarape. Na otvor usisivača stavite staru najlonku i učvrstite je gumicom. Pređite po podu usisivačem i izgubljena sitnica ostaće na najlonki.

Izvor: zadovoljna.hr

Vaš komentar na članak: