Genijalan trik kako da očistite tastaturu – sušilom za kosu (FOTO)

Računalo bi trebalo redovito čistiti, posebno tipkovnicu jer može biti prepuna bakterija. Umjesto da nekome platite da vam to napravi, posla se prihvatite sami, nije komplicirano.

ciscenje-tastature.-naslovna

Izbacivanje prašine iz računala ne radi se samo zbog estetskih razloga, već se na taj način produžuje njegov vijek trajanja. Osim toga, važno je redovito čistiti i površinu tipkovnice jer, prema nekim studijama, može sadržavati više bakterija od zahodske školjke.

Na njoj se naime, osim prašine, sakupljaju i masnoće s naše kože, kao i sva ostala prljavština s prstiju, hrana koju jedemo za računalom itd.

Naravno, postoje stručnjaci koji će vam za određeni iznos očistiti računalo. Međutim, želite li uštedjeti i novac i vrijeme, to možete napraviti sami uz nekoliko trikova.

Za izbacivanje prašine i mrvica iz tipkovnice koristite klasično sušilo za kosu.

Postupak:

- Ugasite računalo i izvadite sve žice.

- Upalite sušilo za kosu, ali samo da puše hladan zrak.

- Primaknite ga tipkovnici tako da stoji malo postrance.

- S poslom ste gotovi kada mrvice i prašina prestanu izlaziti van.

- Nakon što ste ispuhali prašinu, krenite dalje.

- Suhom tkaninom od mikrofibre, ne od pamuka, obrišite ekran. Potom na štapić za čišćenje ušiju stavite malo alkohola i prođite po samoj tipkovnici kako bi uklonili mrlje s nje. Možete koristiti i bijeli ocat umjesto alkohola. Odlučite li se za ocat, tada ga razrijedite vodom u omjeru 1:1.

Nakon toga na nož stavite krpicu od mikrofibre i očistite razmake između tipki. Krpicu prethodno namočite alkoholom ili octom. Na kraju krpom prebrišite površinu tipkovnice i vaše računalo će biti čisto gotovo kao kada je kupljeno, otkriva portal fabhow.com.

ciscenje-tastature

Izvor: 24sata.hr

Vaš komentar na članak: