08/09/2016 | Ostalo | Komentari

Hotelska soba ‘sa nula zvjezdica’ u kojoj svi žele da odsjednu (FOTO)

Neobična hotelska soba koja se nedavno pojavila u Švajcarskoj postala je pravi hit u Evropi, a kada pročitate ovaj tekst biće vam jasno i zašto svi hrle u jedinu sobu ‘sa nula zvezdica’ na svijetu.

hotel-na-otvorenom (2)

Umjetnički projekat “Null Stern Hotel” započeo je kao soba koja je 2008. godine postavljena u jednom bunkeru u Sen Galenu u Švajcarskoj, a potom je iz zatvorenog prostora izmještena u prirodno okruženje. Danas se nalazi pod vedrim nebom, a u njoj je moguće prespavati za oko 185 eura.

Idejni tvorci ove hotelske sobe “sa nula zvjezdica” su Danijel Šarbonije i konceptualni umjetnici Frenk i Patrik Riklin, koji se nadaju se da će ovo biti samo prva u nizu sličnih soba koje će se uskoro pojaviti širom Švajcarske.

hotel-na-otvorenom (1)

“Iako se ova verzija drastično razlikuje od prvobitne, koncept je ostao isti – stavljanje gosta u središte iskustva i fokusiranje na nedodirljivo svođenjem svih elemenata na minimum”, objašnjava Šarbonije za britanski Telegraf i dodaje da će Švajcarska na taj način “biti prva zemlja koja će postati jedan veliki hotel”.

hotel-na-otvorenom (3)

Gostima na raspolaganju stoji batler koji nosi bijele rukavice i leptir mašnu, služi goste alkoholnim pićem Röteli i sječenom kobasicom.

Toaleta u ovom “hotelu” nema, ali je moguće poslužiti se javnim toaletom koji se nalazi na 10 minuta hoda od kreveta.

hotel-na-otvorenom (4)

S obzirom na to da se soba nalazi pod vedrim nebom, moguće je otkazati rezervacije ukoliko dođe do nevremena.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: