07/09/2016 | Ostalo | Komentari

ANTIGRADNJA: Kinezi greškom sazidali zgradu na sred puta (FOTO)

Cijeli blok zgrada u Kini slučajno je sagrađen tako da je blokirao polovinu autoputa, pa su šokirani Kineski zvaničnici morali da naprave obilaznicu oko zgrade jer su shvatili da bi ih iseljavanje stanara koštalo mnogo više.

kina-greska2

Radnici su morali da suzbiju autoput od osam traka u četiri i pri tom su iznervirali stanare koji su sada bijesni jer moraju da žive usred bučne i prometne saobraćajnice.

Ovi stanari su tek nedavno iseljeni iz svojih prethodnih domova kako bi vlada mogla da napravi park baš na tom mjestu.

Zbog ovoga je vlada odlučila da izdvoji pravo malo bogatstvo kako bi ovim ljudima sagradila novu zgradu u kojoj će živjeti, međutim napravili su veliku grešku u procjeni pa je zgrada završila na sred autoputa.

kina-greska

“Živjeli smo u drugom kraju gdje su odlučili da sagrade veliki park. Obećali su da će nam sagraditi nov moderan blok u kom ćemo stanovati, a završili smo ovdje”, kaže Šing Su.

“Živjeli smo ovdje samo par mjeseci kada su shvatili da su sagradili jedan blok previše i da se baš on nalazi na mjestu gdje treba da prolazi autoput”, dodao je on.

Kada su shvatili svoju grešku iz vlade su počeli da pregovaraju sa stanarima, ali su oni sada tražili još više kompenzacije. Nakon nekoliko mjeseci pregovori su propali i vlada je odustala i jednostavno odlučila da gradi oko problema – bukvalno.

“Nije baš kao da nam se sviđa da budem zaglavljeni na srednini 60 metara širokog autoputa, ali navikli smo se. Da su nam dali neku iole pristojnu ponudu mi bi se preselili, ali ovako smo morali da prihvatimo ovu situaciju”, rekao je Šing, jedan od stanara ove neobične zgrade.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: