21/08/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Beskrajno inspirativan – stolić u dnevnom boravku

Maleni stol u dnevnom boravku, tik do kauča, na kojem ćemo ispijati popodnevnu kavu ili odložiti novine prije nego padnemo u poslijepodnevni drijemež, je must – have u svakom kućanstvu. Jednako tako beskrajno je inspirativan komad namještaja, samo ako mu dopustimo da nam razbukta maštu.

Dakle, stolić u dnevnom boravku ne mora biti komad drveta ili stakla na čije ćemo se uslugu osloniti samo kad nam treba. Ne, ovaj stolić mnogo je više, on može postati prava oaza na koju će rado navraćati svaki član kućanstva, svaki gost i definitivno – svaki pogled. Evo kako istaknuti stolić u dnevnom boravku:

Svijećama – lučice i slične svijeće nisu rezervirane samo za romantične večeri u dvoje. Stavite nekoliko svijeća na stolić i kraj njih uvijek spremne šibice ili upaljač te ih pripalite kada god ste kod kuće ili kada vam god navrate gosti. Svijećama se stvara smireni, opuštajući ugođaj koji svima godi.

Pladnjevima – pladanj, posebno onaj od drveta ili sličnog materijala koji je pomalo retro, odlično će pristajati na stolić. U njega možete staviti kamenčiće, školjkice, svjećice i slične ukrasne predmete koji će izgledati neodoljivo.

Dekorativnim predmetima – zasigurno imate predmet kojeg volite, koji ima neku emocionalnu vrijednost, a ne znate kamo biste s njim. Divite mu se pa zašto mu se ne bi divili i drugi? Stavite ga na stolić u dnevni boravak i neka sam priča svoju priču.

Bocama – ne moraju samo vaze imati važno mjesto na središnjem dijelu stola. Možda ste već po trgovinama vidjeli boce koje su lijepe, ali ne znate čemu služe ili ste već vlasnici takvih boca te ne znate kamo ćete s njima. Eto, stolić u dnevnom boravku može biti odlično mjesto za njih.

Knjigama – ako ste knjiški moljac, pokažite to. Neka knjige u kojima trenutno uživate leže na stoliću u dnevnom boravku. Ovo djeluje veoma intelektualno i k tome dekorativno, a možda i svog juniora te slučajne goste potaknete na uživanje u dobrom štivu.

Neobičnostima – ako imate dosta prostora ispod stolića, zašto ne staviti nešto ondje, nešto što se nitko ne bi nadao da bi ondje moglo pristajati? Što kažete na kofer ispod stolića? U njega mogu stati razne stvari, a posebno će dobro pristajati kakav stari kofer kojeg možda više i ne koristite.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: