ZANIMLJIV KOMAD NAMJEŠTA: Ako radite za računarom ova stolica bi vam mogla dobro doći

Ako radite kancelarijski posao i čitavo radno vrijeme sjedite za računarom vjerovno ste već čuli, ako ne i osjetili, loše strane ove situacije. Bolovi u leđima, ramenima, loše držanje neke su od posljedica koje nam donosi cjelodnevno sjedenje za stolom.

kancelarijska-stolica

U posljednje vrijeme u modernim kancelarijama postaju popularni visoki stolovi za kojima se stoji tokom rada za računarom. Ali, teško da možemo raditi čitav dan stojeći, pa je Aurimas Lazinskas je došao na ovu ideju i napravio saradnju s Saulius Sestavickasom kako bi dizajnirao svoju Muista stolicu i popravio zdravlje radnog prostora, uvećavajući kreativnost zaposlenih.

muista-stolica-za-kancelariju

Muista izgleda kao stolica, ali dozvoljava da vaše tijelo ostane aktivno i postavite ga u različite pozicije tijekom sjedenja.

muista-stolica

Ovaj dizajn omogućuje dvije različite pozicije sjedenja, kao sedlo ili klupa, a prelaz između njih dvije je vrlo lak. Dok sjedite, zakrivljena baza stola dozvoljava da se udobno ljuljate naprijed i nazad, a time istovremeno aktivirata mišiće kako bi stvarali savršenu ravnotežu.

stolica

Izvor: dominfo.ba

Vaš komentar na članak: