ODLIČAN SPOJ: Ovako dobro uređena kuća ne viđa se često

Pitate se kako urediti stan tako da zrači elegancijom i ukusom, no da je istovremeno vrlo topao i udoban? Odgovor na to ima brazilski arhitekt Luciano Dalla Marta.

brazilski-dom (1)

Kombinacija visoke elegancije i udobnosti često zna biti prilično škakljiva, a brazilski arhitekt Luciano Dalla Marta, čiji je arhitektonski studio Luciano Dalla Marta arquitetura i izveo cijeli projekt, upravo se prihvatio tog izazova te ostvario doista sjajan rezultat.

brazilski-dom (8)

Ovaj brazilski dom ima poseban ugođaj zbog prilično visokih stropova te bijelih zidova i lustera koji joj daju dozu uzvišenosti. No s druge strane umjetničke slike, cvijeće te udoban namještaj koji poziva na odmor daju dojam tople i ugodne dobrodošlice. Prilikom preuređenja uklonjeni su pregradni zidovi tako da se dobio veći otvoreni prostor s reprezentativno visokim prozorima koji su diskretno zaklonjeni prozračnim bijelom tkaninom.

brazilski-dom (18)

Glavnim dijelom ove kuće dominira eklektično korištenje tekstura i boja koje se vizualno dobro slažu. Nasuprot tome, spavaća soba uređena je u crno-bijelim tonovima, a mekoća je dodana uporabom meke teksture tepiha i zavjesama koje se prostiru od poda do stropa.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: