Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

NAJLJEPŠE DVORIŠTE U SRBIJI: Pogledajte kako izgleda RAJ koji je napravio Ljubiša Milosavljević! (FOTO)

Advertisement

Ne treba čeznuti za egzotičnim krajevima i rajskim mestima, jer se egzotika i raj mogu napraviti i kod kuće! Ako još živite na obodu sela na visini od blizu 500 metara, pa makar to bilo i u Pomoravlju, gde se nalazi Buljane, potrebni su samo dobra volja i kreativnost da od sopstvenog dvorišta osmislite pravi raj.

foto-telegraf-1

Foto: Telegraf

Mještanin ove varošice Ljubiša Milosavljević imao je i jedno i drugo kad je odlučio da dvorište sa svim objektima u njemu pretvori u divan kutak za relaksaciju i uživanje.

To je posebno vidljivo ljeti kada nema mjesta bez cvijeća, besprijekornom po izgledu i maštovitosti, bilo da je zasađeno u zemlji ili saksijama. A kao saksije mogu da posluže i stari panjevi i drveno korito.

foto-telegraf-2

Foto: Telegraf

Živim u roditeljskoj kući koju je sagradio moj pradjeda prije oko 120 godina, a tu je i stara brvnara samo nešto malo mlađa. Prije tri godine riješio sam da ih obnovim u etno stilu. Za brvnaru sam nasjekao borovinu i uz malo više truda izgleda ovako, a koristim je kao ljetnju kuhinju i kao spremište za drva. Kuća sad ima sve blagodeti civilizacije, novu struju i ostalo, ali sam joj sačuvao dušu – priča nam Ljubiša, dok uživamo u pogledu na dva etno objekta i maštovito dvorište čiji su ukras ogroman kolski točak na ulazu, stara prefarbana kola, crvena drvena kaca i cvijeće zasađeno na najnevjerovatnijim mjestima.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

On nam objašnjava da je ljubav prema cvijeću naslijedio od pokojne majke, a riješio je da uređivanju svog doma i dvorišta posveti više vremena kad je u kući ostao sam.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Tačno je, kako kažu, da cvijeće traži da mu se priča i da se voli. Ali traži i da se okopa, prska, da se prehrani…. Radim poprilično, radno vrijeme mi je od 8 do 18 sati, tako da i nemam baš previše vremena. Ipak, bar sat-dva dnevno posvetim cvijeću i uređivanju dvorišta, a kad sam na odmoru kao sad, po čitav dan ponešto čeprkam i raduckam – snebivajući se objašnjava naš sagovornik koliko mu vremena treba da održava svoj ovozemaljski raj.

foto-telegraf-6-620x350

Foto: Telegraf

Rajevi mogu biti različiti – jer je sve u glavi – ali je agilni Ljubiša pokazao da svako može da napravi svoj, po želji i zamisli.

Izvor: telegraf.rs

loading...

Vaš komentar na članak: