Mediteranska porodična kuća (PRIJE I POSLIJE)

Studio ‘Laura Martin Bovard Interiors’ osmislio je dizajn enterijera za porodicu sa djecom koja je svoj dom u Njujorku zamijenila prostranom kućom na zapadnoj obali SAD-a.

Mediteranska porodična kuća (PRE I POSLE) 665

Ulazeći u kuću kroz ručno rezbarena masivna vrata od hrastovine, pažnju privlače izložene drvene grede koje prekrivaju plafon prostranog dnevnog boravka. U prostoriji sa obiljem prirodne svjetlosti korišćeni su prirodni materijali u neutralnim tonovima i umirujuće plavoj boji.

Mediteranska porodična kuća (3)

Geometrijski i floralni oblici ponavljaju se kroz dnevnu sobu i trpezariju, obezbeđujući vizuelni kontinuitet. Dva velika ogledala uokviruju kamin u dnevnoj sobi i unose svjetlost i apstraktne refleksije u prostor.

Mediteranska porodična kuća (4)

Zajedničke prostorije – trpezarija, dnevna soba i velika kuhinja smještene su bliže dječijim spavaćim sobama, u zapadnom dijelu kuće. Za vlasnike koji vole da kuvaju i da se okupljaju sa prijateljima, bilo je bitno da prostor odiše opuštenom elegancijom i pri tom bude pogodan za djecu.

Mediteranska porodična kuća (2)

Udobna dnevna soba je mjesto gdje se porodica okuplja i opušta oko renoviranog kamina na gas. Ugaona garnitura smještena je na sredini sobe radi intimnije atmosfere, a praktičan kožni otoman specijalno je dizajniran za ovaj dom. Na drugom zidu, police sa dekorativnim predmetima i porodičnim fotografijama uokviruju veliki televizor.

Mediteranska porodična kuća (5)

U sjevernom dijelu doma smještena je glavna spavaća soba koja pored bračnog kreveta sadrži i zonu sa garniturom za opuštanje uz televiziju.

Mediteranska porodična kuća (1)

Luksuzan krevet uokviren je komodama sa obje strane, kao odraz ljubavi vlasnika prema hotelskom glamuru. U enterijeru dominira siva boja koja je “razbijena” ponekim elementom u boji.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: