21/10/2016 | Kuće i Vile | Komentari

Ako volite život na ivici ova kuća je idealna za vas (FOTO)

Zbog sve većeg broja ljudi koji žele da žive u ekstremnim uslovima, australijske arhitekte riješile su da dizajniraju dom koji bukvalno visi sa litice.

kuca-litica (1)

Australijski stručnjaci montažne arhitekture su dizajnirali uzbudljivu kuću na pet spratova koja visi sa litice, bukvalno.

Nazvali su je, logično, “kuća na litici”, a dizajn je kreiran kao odgovor na zahtjeve sve većeg broja klijenata koji istražuju opcije života na ekstremnim priobalnim parcelama u Australiji. Modularni dom je inspirisan oblikom školjke, a oslanja se na trup i prostire se van litice.

kuca-litica (2)

Umjesto da bude izgrađena duž horizonta, kuća izgleda kao da je dio Zemljine površine. Takođe, njena jedinstvena pozicija omogućava nevjerovatnu vezu sa okeanom koji se nalazi ispod.

U kuću se ulazi sa gornje strane, koja je na nivou poda litice, a u tom dijelu se nalazi i parking prostor. Lift i stepenice povezuju spratove sa spavaćim sobama, dnevnim boravkom i kuhinjom.

Enterijer sadrži minimalistički namještaj, da bi se naglasila veza između okeana i horizonta. Na najnižem spratu, kuća se “otvara” ka drugom otvorenom prostoru i na njemu se čini kao da se lebdi iznad vode. Na tom spratu, tik iznad okeana, nalazi se kuhinja i džakuzi koji dodatno pružaju luksuzan osjećaj.

kuca-litica (3)

Iako je i dalje smao koncept, “kuća na ivici” može da obezbijedi efikasno i inovativno stanovanje među stijenama.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: