16/10/2014 | Featured,Kupatilo | Komentari

Za hedoniste – kada s pladnjem

Živimo ubrzanim tempom u ubrzanom vremenu. Imamo uređaje koji bi nam trebali olakšati život, ali zapravo smo još ubrzaniji, stalno vozimo u petoj brzini. U skladu s ovim je održavanje svakodnevne higijene koje izgleda kao brzinsko tuširanje stojećki. A gdje su nestali oni dani kada smo se namakali u kadi satima, a kupaonica je bila hedonistički raj? Ako ništa, podsjetimo ih se ovim romantičnim idejama.

Za razliku od prijašnjih vremena kada je kada bila zakon, za današnji ritam prikladnija je tuš kabina. Ipak, neki još uvijek imaju kadu u svojoj kupaonici, a vjerojatno vam nekada padne ideja kao iz nekog filma – vi u kadi, a pladanj ispred vas. Na pladnju je čaša vina, dobra knjiga, upaljena svijeća, omiljena grickalica ili što god to bilo, a od čega vam je milo oko srca.

Kao poslužavnik ili pladanj kojeg možemo montirati na svoju kadu može poslužiti i obična daska. Ovo je pomalo divlji, neobrađeni look koji uvijek pali. No, želite li ipak nešto sofisticiranije, ima rješenje i za to. Naime, postoje posebni pladnjevi za kade koji se mogu kupiti u bolje opremljenim trgovinama sanitarije i to ovisno od veličine, odnosno širine vaše kade. Neki se montiraju kako bi bili statični, dok se drugi samo prislone uz rub kade.

Jedni su od drveta, drugi metalni, treći kombinacija tih dvaju materijala. Neki imaju i poseban držač za čašu na stalku u koju, primjerice možete učiti malo omiljenog vina i guštati u isto vrijeme i u njemu i u toploj kupki prepunoj pjene.

U konačnici ne možemo a da ne zaključimo kako se radi o veoma jednostavnoj stvarčici koja je u isto vrijeme tako funkcionalna i praktična. Zapravo je prava šteta što je nema više današnjih kupaonica jer čini se puno razboritije opustiti se u kadi uz dobru knjigu ili čašu vina nego sjediti pred televizijskim ekranom.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: