VF stan by ro+ca

Stan smješten u Rio de Janeirou projekt je studia ro+ca za mladog odvjetnika čija je želja bila imati moderan i trendi stan. U stanu površine 60 m² arhitekti su podjelili prostor na 2 cjeline: društvenu i spavaću. Glavni dio stana zauzima društveni dio u kojem se nalaze kuhinja, blagovaona i dnevni boravak, dok se u spavaćem dijelu nalazi vlasnikova spavaća soba, soba za goste i kupaonica.

Fotografije se baziraju na društveni dio stana koji je bojama jasno podijeljen na crni kuhinjski dio i bijeli dnevni boravak. Između njih je smještena blagovaona sa žutim okruglim stolom. Udoban trosjed, taburei, stolica za ljuljanje, i dva stolića i stalka zauzimaju prostor u dnevnom boravku, a ističu se i zanimljive dekoracije, razne igračke, figurice i svjetleći objekti. Dok je podna lampa izrađena iz dijelova drvenih paleta, ona na stoliću je iz komada betona, nešto što ne vidite u svakom stanu.

vf-stan-roca-3Zid od klasične opeke postavljen je kao poveznica između društvenog i privatnog dijela stana koji se nalazi na kraju dnevnog boravka iza kliznih vrata. Komadić takvog zida postavljen je i u kupaonici.

Izvor: www.mojstan.net

Vaš komentar na članak: