Uštedite prostor i kupite zidni krevet

Mali stan možete da povećate montiranjem zidnog kreveta koji za tili čas može da se sklopi i rasklopi. Dušek je fiksiran za krevet a nožice se izvlače iz kreveta ili ormara za koji su fiksirane.

Sve više porodica živi u oskudnom prostoru gde je potrebno organizovati život. Ponekad to i nije tako jednostavno. Tako se često dešava da na četrdesetak kvadratnih metara treba naći ležajeve za četiri-pet članova. Veoma dobro rješenje je zidni krevet.

Ako živite u malom stanu, zidni rasklopivi krevet izbor je koji vam može rješiti bar jedan problem.

Krevet na sprat nije dobro rješenje jer će smanjiti ionako mali stan, a ukoliko svake večeri morate da rasklapate fotelju ili kauč, posle izvesnog vremena to postaje mučenje. Da ne pominjemo sanduke za posteljinu za koje takođe treba naći mjesto u stanu.

Zbog svega navedenog predlažemo da u svoj dom unesete zidni krevet koji za tili čas izgleda kao da ga tu nikad nije ni bilo. Tako ćete u toku dana, na tom mjestu gdje noću stoji krevet, dobiti prostor za sto, prostor za dječije igranje ili nešto treće što vam odgovara.

Ovakav krevet, najčešče, izvlači se iz ugradbenog ormara i kada je zatvoren, sa ormarom čini jednu celinu.

Zidni kreveti mogu da budu za jednu ili dvije osobe – kao francuski kreveti. Uglavnom se otvaraju po istom principu, spuštanjem prema dole, po dužini ili po širini kreveta. Dušek je fiksiran za dasku na kojoj leži, a nožice kreveta mogu da se izvlače iz ugrađenog ormara ili mogu biti fiksne.

Zidne ležajeve možete da montirate i u radnu sobu, a odlično su rešenje i za iznenadne goste.

Na zapadu već odavno ovakve krevete koriste kao rezervni krevet. On se često nalazi u vikendicama, apartmanima, studijima ili pak na nekim radnim mjestima gde je dozvoljen povremeni odmor (službe hitne pomoći, domari…).

Izvor: duplex.ba

Vaš komentar na članak: