“Uradi sam” ljetna zabava za djecu i odrasle na otvorenom

Vrijeme je ljetnih praznika, a ako ne znate kako odvojiti djecu od TV-a i računalnih igara, ovo je pravi članak za vas! Donosimo vam 10 izvrsnih ideja kako se zabaviti na otvorenom.

Napravite sami svoju verziju ove popularne i pomalo zaboravljene igre. Na panju ili komadu drveta nacrtajte igraću ploču, a umjesto crtanja križića i kružića, napravite po pet figura za igranje koje predstavljaju križić i kružić. Za to možete iskoristiti oblutke kamenja te ih dati djeci da ih ukrase i iscrtaju po želji

Palete su definitivno nepresušan i omiljen izvor “uradi sam” projekata. Spojite tri palete u ležaljku tako da jedna paleta čini naslon. Naslon pričvrstite za ostale dvije palete lancem. Odmorite u svojoj novoj ležaljci u vrtu ili na balkonu uz omiljenu knjigu i limunadu!

Napavite brzo i lako šator za čitanje ili igru uz pomoć vrpce ili špage i obične velike plahte. Ovakav “šator” je prozračan i pruža zaštitu od sunca, a na dno možete staviti razne jastuke, ležaljke, madrace na napuhavanje ili običnu deku.

Od kartonske kutije napravite veliku igraću kocku i kredama na podu iscrtajte popularnu igru “čovječe, ne ljuti se”. Figure vam u ovome slučaju ne trebaju jer su ljudi zapravo sami svoji pijuni!

Između drveća razapnite više komada špage različite visine i smjera. Pobjednik igre je onaj koji se uspije provući kroz špagu bez da ju dotakne. Na pojedine komade špage možete dodatno objesiti zvončiće kako biste lakše odredili pobjednika.

Izvor: uredjenje-doma.com

Vaš komentar na članak: