Trebate urediti dvosište

Dvorište je naziv za otvorenu površinu ispred neke kuće ili građevine, ponekad omeđenu zidovima ili drugim građevinama. U slučaju kada je riječ o kući, koristi se i izraz okućnica.

Kuća je u najširem smislu, građevina izgrađena za boravak ljudi, zatvorena zidovima i krovom.

Svaka epoha je imala svoje uslove za život i one su se ogledale u izgradnji kuća. Od kolibe do vile Renesansa i do savremenih nebodera stan je prošao kroz mnoge faze i evolucije. Danas kuća nije više tvrđava protiv neprijatelja i razbojnika ili “duhova” kao npr. u prvim epohama srednjeg veka već slobodan i prijatan okvir života tesno vezan sa okolinom.

Imate dvorište i trebate ideju kako ga urediti? Tada pomno pogledajte slike u nastavku. Prije nego krenete uređivati dvorište, definirajte što bi sve htjeli imati u njemu. Da li će vam služiti samo za ukras, pa će te imate puno biljki i cvijeća ili želite u njemu provoditi vrijeme pa će te postaviti sjenicu, roštilj, ljuljačke, možda mali bazen. Kada definirate svoj potrebe tada tek idete osmišljavati prostor i raspoređivati što će gdje biti.

Da li je ovo savršeni vrt?

Jezero u dvorištu

Lijepa dvorišta zahtijevaju puno rada na njemu, ali kao što znate gušti su gušti i ako nešto volite tada ništa nije teško!

Izvor: lifex.hr

Vaš komentar na članak: