Transformirajući stan koji nudi puno u malo prostora

Kad odlučite urediti svoj dom u pomodnom susjedstvu poput Gramercy parka na Manhattanu, morate prihvatiti činjenicu da bez obzira koliko uložili, nikada nećete imati puno prostora i prostranu sobu za goste. Umjesto toga, dizajneri tih interijera naučili su kako napraviti ugodan prostor za život u manje prostora. Stan koji prikazujemo u ovom članku, smješten u zgradi Gramercy parka, u potpunosti je adaptiran od strane kreativnog tima MKCA. Ovi briljantni umovi uspjeli su, korištenjem pokretnih zidova, kliznih vrata i kreativnog prostora, pretvoriti mali stan od 36 četvornih metara u spektakularni dom.

Najveći i najznačajniji element stana je masivan klizni zid u kojem je smješten televizor i audio oprema. Pomaknut u jednu stranu ostavlja dovoljno prostora za rad i opuštanje na kauču pune veličine. Međutim, kad vlasnici povuku klizni zid na njegovim vodilicama, otkriva se bračni krevet, kao i ormari i garderoba.

Zbog prilagođenog dizajna, tim je bio u mogućnosti razraditi svaki detalj, uključujući i električnu instalaciju, prilikom izrade ovog zida koji štedi prostor. Televizija nije samo pričvršćena za zid, nego ju je moguće zarotirati za 180 stupnjeva – to znači da se televizija može gledati i s kauča i iz kreveta. Nadalje, tu su i utičnice za budilicu i svjetiljke u noćnim ormarićima koji su integrirani u uzglavlje kreveta.

Radna površina možda nije tako prostrana kao neki kućni uredi, ali klizne stijene omogućavaju lako skrivanje radnog dijela dok vam rad nije na pameti. Isto vrijedi i za ormar i toaletni prostor.

Izvor: uredjenje-doma.com

Vaš komentar na članak: