SVI ŽELE DA SE USELE U RASKOŠNU KUĆU U BIJELOJ BOJI: zavirite u elegantan dom sa bazenom (FOTO)

Svi koji vole prostrane kuće koje odlikuju slobodan prostor i svijetle prostorije oduševiće se, a ne sumnjamo da će vam se najviše dopasti magičan raspored prostorija.

bijeli-enterijer (1)

Ovaj dom je izveden u tri nivoa, a od podruma do potkrovlja sadrži 4 stambene jedinice. Prednji izgled kuće plijeni! Uz neobične prozore sa zelenim kapcima, tu su 3 velika staklena otvora koja su od presudne važnosti za osvjetljenje doma. Uz to, iz prizemlja se kroz njih u punom svijetlu vidi prelijepi bazen, piše Lepa & srećna.

bijeli-enterijer (2)

bijeli-enterijer (3)

Kuća je oličenje sklada, jer su boje, materijali, namještaj i osvjetljenje birani tako da se stapaju međusobno. Osvjetljenje na plafoni i podu, kao i lusteri neobičnih oblika daju prostoru posebnu čaroliju, a za njihov dizajn zadužena je italijanska kompanija Artemide. Ne samo da je ova kompanija svetski lider na tržištu osvetljenja, već su njeni višestruko nagrađivani dizajneri imali čast da im djela budu izložena u poznatim svjetskim muzejima moderne i primjenjene umjetnosti. Uz to što je prava ikona savremenog dizajna, plijeni filozofijom da osvjetljenje može i mora da poboljša život čovjeka a ne samo da uljepša prostor.

bijeli-enterijer (4)

U prelijepoj Kazi u ulici Ticijano (Casa in via Tizziano, Bologna, Italy, 2015 – projekat potpisuje arhitekta Andrea Trebbi), stručnjaci iz kompanije Artemide naglasili su centralni fokus, odnosno glavni zid u dnevnoj sobi specijalno osmišljenim plafonskim osvjetljenjem, dok koktel stočić pored garniture za sjedenje krasi neobičan viseći luster. Motiv je jednostavan viseći lampion koji ponavljanjem daje ritam dominantno bijeloj prostoriji. U uglu je izdvojen radni kutak, takođe osvijetljen posebnom lampom u sličnom stilu. Kuhinja je izvanredno riješena. Plafonsko svijetlo daje opšti ton, radni dio je funkcionalno pojačan lampama iznad i ispod visećih elemenata, a iznad stola za objedovanje je takođe jednostavan, minimalistički luster.

bijeli-enterijer (5)

bijeli-enterijer (6)

Cijela kuća je uređena u bijeloj boji – neko će možda reći da je ovo sterilan prostor, dok će ljubitelji minimalističkog stila imati idealnu inspiraciju. Zaljubili smo se u jedan detalj – potporni stubovi koji razdvajaju trpezariju od dnevnog boravka su sa jedne strane tapacirani i tako čine naslon klupe uz trpezarijski sto. Kako bi se napravila čarobna igra horizontala i vertikala, mnogi zidovi su riješeni ukrasnim linijama – savršeni kontrapunkt ovim potpornim stubovima.

bijeli-enterijer (7)

Gdje bi se to svjetlost igrala ljepše nego u ovakvom enterijeru…

Foto: Leonardo Gentili

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: