Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Stan od 35 kvadrata u koji ćete se zaljubiti (FOTO)

Advertisement

Dizajnerski studio ‘The Goort’ pretvorio je prostor od svega 35,7 kvadrata u svestran i moderan stan za mlade vlasnike.

Mali stan sa maksimumom funkcionalnosti i stila 665

Smješten u gradu Marijupolj u Ukrajini, ovaj iako mali stan, pruža mladom paru koji voli druženja brojne mogućnosti – prostor gdje mogu da se okupe sa prijateljima uz večeru ili film, pa čak i da im obezbjede mjesto gdje mogu da prespavaju.

Mali stan sa maksimumom funkcionalnosti i stila (5)

Prije nego što je pretvorena u stambeni prostor, u zgradi se nekada nalazila štamparija u kojoj su se štampale prve novine u gradu. Nestandardna visina stana omogućila je izgradnju galerije koja je osigurala veću iskorišćenost prostora.

Mali stan sa maksimumom funkcionalnosti i stila (17)

Privatna zona u kojoj se nalazi spavaća soba sa garderoberom je otvorena i svijetla, pa ipak izdvojena od dnevne zone predviđene za druženje. Dva prostora su povezana jednostavnim stepeništem.

Ono što na prvi pogled nalikuje na moderne kuhinjske ormariće, zapravo je kompaktna kuhinja koja sadrži sve nepohodne uređaje, uključujući i mašinu za pranje suđa, veša i aspirator.

Mali stan sa maksimumom funkcionalnosti i stila (24)

Izložen zid od cigala u dnevnoj sobi podsjeća na poslijeratnu istoriju zgrade, dok novi drveni pod donosi modernu sofisticiranost prostoru.

Mali stan sa maksimumom funkcionalnosti i stila (19)

Dnevna soba transformiše se u savršen kutak za filmske večeri. Dizajneri su umjesto televizora predvidjeli projektor i projekciono platno koje se lako razvlači i sklapa kada nije u upotrebi.

Mali stan sa maksimumom funkcionalnosti i stila (12)

Po potrebi, krupni komadi namještaja ustupaju centralno mjesto prostorije trpezarijskom stolu na rasklapanje. Dnevna soba tada postaje prijatan prostor za okupljanje i druženje sa prijateljima uz večeru.

Mali stan sa maksimumom funkcionalnosti i stila (11)

 

Fotogalerija:

Izvor: kucastil.rs

loading...

Vaš komentar na članak: