Šest prekrasnih spavaćih soba sa zanimljivim dizajnerskim elementima

Boja je bitan element svakog dizajna, ali u spavaćoj sobi tekstura može biti još važnija. Čiste linije mogu pridonijeti stvaranju ugodne atmosfere, ali ne pridonose udobnosti, ako su tvrde, grube ili oštre. Umjesto toga, spavaće sobe trebaju biti izrađeni od nježnih tekstura koje se mogu pomicati, premještati, a pružaju fizičku i estetsku udobnost. Spavaće sobe prikazane u ovom članku nisu samo lijepe, već koristite meke, senzualne teksture koje će biti savršene za dodirivanje, maženje i umatanje krajem radnog dana.

Prva spavaća soba u ovom članku, djelo dizajnera Mária Nogueira, zapravo je mali studio apartman u razini vrta. U prostoru su korištene neutralne bež boje s prirodnim elementima, uključujući glatko drvo. Luster je posebno neobičan i vrijedan pažnje. Glatki podovi i mekani tepih ispod kreveta idealni su za bose noge i zato savršeno odgovaraju spavaćoj sobi.

U sljedećoj spavaćoj sobi korištena je hladna, sivo-plava paleta tonova. Kao i u prvom primjeru i ovdje se koristi mekani tepih za stvaranje ugodnog prostora oko kreveta, zajedno s udobnim sivim pokrivačima u kojima ćete se osjećati kao da ste zamotani u kišni oblak.

Treća spavaća soba je malo kreativnija u smislu korištenja boje. Pažnju privlači luksuzni, ljubičasti, baršunasti kauč na kraju kreveta. Boja i tekstura su savršeni središnji element lijepe spavaće sobe. Još jedan mekani tepih, pa čak i glatko staklo na mjedenom stoliću za kavu, stvaraju potpunu viziju dodira i tekstura.

Izvor:

Vaš komentar na članak: