Savjet za sve nas! Jeftine ideje za uređenje stana

Jeftine ideje u uređenju stanova su primamljive, jer je pametnim rešenjima izdatak za opremanje stana moguće svesti na minimum…

Kuhinja

Aparate i postojeće kuhinjske elemente lako možete integrisati unutar celine koja ne zahteva kupovanje kuhinje ili izradu elemenata po meri, tako što ćete ih prekriti radnom pločom i spojiti u jedan modularni element. Sve što je potrebno nalazi se u jednom komadu, a izvlači se po potrebi.

Umesto ulaganja u viseće kuhinjske elemente, na zidu možete okačiti kuhinjski pribor pomoću eksera. Na ovaj način estetski se postiže efekt puzzli, a osim toga svaka posuda ima svoje mesto.

Instalacije

Odličnu uštedu moguće je postići ukoliko ste u potrazi za alternativnim materijalima koji nisu prvi odabir za kućnu namenu. Tako bužiri za struju mogu poslužili kao podne lajsne, ali i kao ekonomičan potez – naime kroz njih je moguće provući instalacije za plin, grejanje i struju. Na ovaj način, s obzirom da se radi o efektnoj crvenoj boji, stvara se estetska igra linijama kroz stan, a osim toga, bužiri uz dodatak keramičkog grla i velike sijalice postaju vrlo efektni lusteri.

Dnevni boravak

Polica za dnevni boravak može se napraviti slaganjem obične opeke. Opeka služi kao kostur na koji se slažu police, a materijal možete odabrati po svojoj želji.

Staklo na vratima možete zameniti jeftinijim pleksiglasom čija je funkcija osim ekonomične i estetska, jer pleksiglas dolazi u čitavom rasponu boja.

Kupatilo

Elemente u kupatilu možete napraviti sami od betona. Potrebno je napraviti dizajn i izliti oplatu za beton, a tako možete napraviti umivaonik i kadu.

Zidove, umesto keramičkim pločicama možete premazati cementnim lepkom za pločice koje ćete prelakirati lakom za čamce u tri sloja.

Izvor: mojenterijer.rs

Vaš komentar na članak: