17/09/2015 | Featured,Ostalo | Komentari

Praktični savjeti: Kako jednostavno i brzo očistiti prozore?

Kada trebate da očistite prozore vjerovatno vam se ne da i potrebno vam je mnogo vremena da krenete s čišćenjem. Kako biste lakše i brže očistili prozore pronašli smo za vas nekoliko savjeta.

Ako na prozoru imate zavjese, žaluzine ili roletne potrebno ih je skloniti i posebno oprati.

Za pranje prozora možete koristiti već gotova sredstva za čišćenje prozora ili napraviti sami sredstvo. U kantu stavite vruću vodu i dodajte malo detrdženta, najbolje za suđe. Zatim spužvom kružnim pokretima pređite preko prozora. Kako biste dobili bolje rezultate u vodu kojom čistite prozore stavite malo alkohola.

Nakon što ste oprali prozore spužvicom, lagano ih prebrišite papirnim ubrusima kako vam ne bi ostajale dlačice od krpe. Kako bi vaši prozori blistali koristite sredstvo za pranje stakla koje ćete našpricati na prozore, a zatim dobro prebrisati papirnim ubrusima.

Okno prozora takođe trebate očistiti i to odgovarajućim sredstvom za čišćenje okna prozora u zavisnosti da li je od drveta ili plastike. Ukoliko su okna od aluminija ili nekog drugog metalnog materijala kristite sredstva koja ih neće oštetiti.

Na kraju na prozore vratite zavjese, žaluzine ili roletne koje ste predhodno očistitli i uživajte u čistom pogledu na vanjski svijet.

Izvor: www.ljepotaizdravlje.ba

Ocijenite fotografiju i dodajte Vaš komentar

Praktični savjeti: Kako jednostavno i brzo očistiti prozore? Trenutna ocjena: 6.00/10 | Glasova: 5

* Ocjene se ažuriraju svaka 24 sata!

Komentari: