27/12/2014 | Featured,Kuhinja | Komentari

Organiziranje kuhinje

Bez obzira selite li se u novi stan, preuređujete stari ili pak tek želite presložiti stvari u svojoj staroj kuhinji te konačno sve staviti na svoje mjesto, dobro će vam doći naših nekoliko savjeta kako to uspješno učiniti. Naime, kao što već znate, dobra priprema pola je posla, a lijepo posložene stvari u kuhinji privlačit će vas da ondje kuhate što više slasnih i toplih obroka. Stoga krenimo.

Bacite sve što vam ne treba – dakle, povadite sve stvari iz kuhinjskih elemenata pa čak i smočnice ako je odmah tu, vrata do kuhinje. Ono što niste koristili već godinama i uopće ne namjeravate koristiti podijelite rodbini i prijateljima ili donirajte u Crveni križ. Priznajte – kada ste zadnji puta koristili onaj stari toster i što će vam dva kuhala za vodu?

Zamijenite stvari koje ne rade – električno kuhalo za čaj stoji na svom mjestu, ali ga ne koristite već mjesecima jer jednostavno više ne kuha kako treba? Onda je vrijeme da ga odnesete majstoru ili jednostavno bacite. Ako ga doista želite dati na popravak, učinite to čim prije jer ne želite da još pola godine zauzima mjesto, a ne koristi se.

Slične stvari stavljajte na isto mjesto – tave neka budu s tavama, lonci s loncima, tanjuri s tanjurima. Ovako ćete sve lakše popamtiti i snaći se u žaru kuhanja.

Stvari koje često koristite stavite na mjesta na kojima je lako doći do njih – ako ih gurate negdje iza na policama ili ih pak zatrpate nekim drugim stvarima, sigurno je da ćete na njih zaboraviti i nećete ih koristiti ili ćete svaki puta poludjeti prije nego ih uspijete iščeprkati ispod gomile drugih stvari. Ono što vam je doista potrebno treba biti na dohvat ruke.

Radni stol neka bude slobodan – ovaj dio kuhinje veoma je bitan, na njemu se obavlja gotovo sve, od sjeckanja, miješanja pa do serviranja jela. Najbolje je da radni stol bude slobodan, bez predmeta kojima ste stalno mjesto boravka namijenili na njemu.

I svakako ne zaboravite – napravite mjesto na kojem ćete pisati zabilješke o tome što treba kupiti. Primjerice, to može biti blokić s magnetom kojeg ćete objesiti na hladnjak i na kojeg ćete moći zapisivati kućanske potrepštine koje je potrebno nabaviti.

Izvor: omjeri.hr

Vaš komentar na članak: