25/10/2014 | Featured,Uređenje | Komentari

Neodoljivo! Uređenje interijera u marokanskom stilu

Uređenje interijera u marokanskom stilu | Uredjenje doma

Maroko je smješten u Sjevernoj Africi, kao jedna od samo tri zemlje koje imaju obalu i uz Atlantik i uz Mediteran. Maroko je često bio predmet bujne i romantične fantazije. Zemlja je vrlo raznolika, sa stanovnicima koji su Arapi, Berberi i mnogim europskim i subsaharskim afričkim imigrantima.

Marokanski dizajn interijera odražava ovaj raznolik prostor, bogatu kulturnu tradiciju i povijest. Stil karakteriziraju složene rezbarije, lučni ulazi i šarene tkanine, pa ne čudi da je marokanski dizajn interijera postao vrlo popularan širom svijeta. Slike u ovom članku predstavljaju neke od najljepših modernih primjera interijera u marokanskom stilu.

Velik dio onoga što se može opisati kao marokanski dizajn interijera ima svoje korijene u maurskoj arhitekturi. Maurska arhitektura je vrlo česta u arapskim dijelovima Sjeverne Afrike, kao i na Pirinejskom poluotoku. Neki od najčešćih obilježja maurske arhitekture su lukovi, kupole, dvorišta i ukrasni mozaici, a svi ti detalji su zastupljeni u ovdje prikazanim domovima.

Izvor: uredjenje-doma

Vaš komentar na članak: