NEOČEKIVANI SPOJ: Industrijski stan kakav još niste vidjeli!

Industrijsko uređenje prostora ponekad se može činiti grubim i neosobnim, s obzirom na to da je nadahnuto tvornicama i radnim postrojenjima, a osnovni elementi su metal, drvo, opeka i staklo.

stan s galerijom 4

Što je potrebno da se to promijeni? Dodir ružičaste boje! Nježna ružičasta neće pretvoriti industrijski interijer u romantičan i ženstveni prostor, već će dodatno istaknuti njegove osnove i učiniti prostor vizualno zanimljivijim.

stan s galerijom 16

Na fotografijama možete vidjeti upravo takav interijer, industrijski loft na dvije etaže razvedren dodavanjem ružičastih detalja. Velike površine zida u stanu oslikane su geometrijskim likovima u kombinaciji tamnije i svjetlije ružičaste i sive boje, čime se ukinula klasična bjelina zida. S bojama na zidovima usklađeni su i komadi namještaja i ukrasi, poput dekica, vaza i jastučića.

stan s galerijom 15

 

stan s galerijom 6

u prizemlju se nalazi prostrana dnevna soba koju čine siva kutna garnitura, drveni kauč, televizor i bijeli ormarić s detaljima u sivoj i, naravno, svijetloružičastoj boji. Iza kauča smješten je dugi drveni stol s crnim stolcima i predstavlja prostor blagovaonice.

Zid od opeke koji zatvara jednu stranu ovog prostora posebno oduševljava i unosi toplinu u interijer. Uz njega su smještene drvene stepenice u metalnoj strukturi koje vode na gornju etažu na kojoj se nalazi spavaća soba.

Spavaća soba namještena je bijelim namještajem i odvojena je od ostatka prostora staklenom stijenom smještenom u crni metalni okvir.

stan s galerijom 20

 

stan s galerijom 21

Na donjoj etaži nalazi se i kuhinja koja je od ostatka prostora vizualno odvojena podom prekrivenim geometrijskim pločicama u tri neutralne boje, crnoj, bijeloj i sivoj. Sama kuhinja opremljena je svijetlosivim kuhinjskim elementima, bijelom kuhinjskom pozadinom i drvenim radnim površinama. Masivan, ali mali drveni šank dodatna je radna ploha u kuhinji, a služi i za brzinske obroke i druženje tijekom kuhanja. Element drveta vidljiv je i na stropu u obliku drvenih greda.

U prizemlju se nalazi još jedna spavaća soba, idealna za dijete. Ističe se po jarkoružičastoj boji zidova, a u njoj se nalaze bijeli krevet i siva fotelja, savršena za čitanja priča.

stan s galerijom 25

Na katu se uskim, ali otvorenim hodnikom dolazi i do kupaonice sa zastakljenim tušem i drvenim podom u kojoj se posebno ističe zid prekriven sitnim geometrijskim uzorkom dobivenim pomoću keramičkih pločica.

stan s galerijom 33

Odvojeni toalet uređen je na sličan način, monokromatskim geometrijskim pločicama i drvenim plohama. Interijerska poslastica, zar ne?

stan s galerijom 38

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: